x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Campionii olimpici luptă împotriva obezităţii.

Campionii olimpici luptă împotriva obezităţii.

de Carmen Dragomir    |    10 Iun 2011   •   13:33

Gloriile sportive romanesti s-au adunat vineri pentru a demara primul proiect complex de educatie si cultura sportiva din Romania, realizat pentru copii si tineret.

Potrivit ultimelor statistici europene, Romania, o tara fara o cultura a sportului, se afla pe locul trei in topul grasilor, cu 50% din populatie persoane supraponderale si 25% obeze. Obezitatea infantila este la cote alarmante, 40% dintre copii fiind obezi. Romania se mai claseaza pe primele pozitii si in topul mortalitatii infantile- cauzata in cea mai mare parte de boli de nutritie.

Ingrijorati de aceste cifre, sub sloganul “Trimiteti copiii la sport!', in aula Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) s-au intalnit mari sportivi romani, Octavian Belu- insotit de campioanele olimpice Andreea Raducan, Monica Rosu, Silvia Stroescu, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Crina Coco Popescu -tanara care la doar 16 ani a devenit cel mai tanar alpinist si prima femeie din lume care a incheiat circuitul "Seven Volcanoes", Cristian Gatu, Leonard Doroftei, Elisabeta Lipa, Laura Badea, Carmen Tocala, Irina Deleanu.

“ Orele de sport in scoli si licee sunt tot mai putine, resursele pentru dezvoltarea performantei in cluburile sportive sunt tot mai putine. Pe termen lung consecintele acestei situatii sunt dezastruoase. Copiii nostri trebuie sa faca sport, sa se hraneasca sanatos, sa aiba mentalitate de invingatori', a spus Cristian Topescu, coordonator al proiectului.

Proiectul este initiat de asociatia Junior Sport in parteneriat cu UNEFS si sustinut de personalitati din lumea sportiva si societatea civila. In cadrul acestuia se vor desfasura campanii mediatice periodice, evenimente, vor fi lansate un portal web si o revista care vor promova importanta practicarii sportului in dezvoltarea si cresterea copiilor.

×
Subiecte în articol: mass-media