x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi 22.000 de locuinţe ANL de vânzare

22.000 de locuinţe ANL de vânzare

26 Apr 2010   •   00:00

Elena Udrea vrea să vândă 22.000 de locuinţe ANL şI să construiască 25.000 de case prin programul ''Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti''.

"Noi ne aşteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuinţe ANL. Până în acest moment avem solicitări pentru aproximativ şase mii de locuinţe şi vor veni şi altele în continuare pentru că se aştepta decizia de calculare a preţului", a declarat, la Cluj-Napoca, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului citat de corespondentul Mediafax.
Săptămâna trecută a fost publicat ordinul prin care s-a decis preţul pe metrul pătrat pentru locuinţele ANL care se vor vinde în 2010, respectiv 347 de euro.

LOCUINŢELE ANL SUNT IEFTINE
"Locuinţele sociale ANL închiriate de tineri vor fi scoase la vânzare la preţuri de sub 19.140 de euro pentru o garsonieră, sub 26.950 de euro pentru apartamentul cu două camere, iar apartamentele de trei camere vor costa cel mult 36.014 de euro", declarau oficiali din MDRT, la începutul anului.

Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului, potrivit modificărilor aduse legii ANL.

SUNT BANI PENTRU LOCUINŢELE ANL
Continuarea construcţiei de locuinţe ANL este asigurată cu fonduri de la bugetul de stat, însă suma va creşte pe măsura vânzării locuinţelor deja construite. "Bani în bugetul ministerului pentru locuinţe ANL există. Am scos la licitaţie circa trei mii de locuinţe ANL. În total, în afară de proiectele pe care le vom face în parteneriat cu Ministerul Apărării, avem pregătite să scoatem la licitaţie 12.000 de locuinţe ANL în acest an.

Totul depinde de felul în care vor merge vânzările. Ne bazăm pe fondurile care intră în bugetul ministerului, în bugetul ANL din vânzarea locuinţelor ANL existente în acest moment şi ne bazăm şi pe parteneriate pentru construirea locuinţelor din programul «Zece case pentru specialişti»", a subliniat Elena Udrea. MDRT va construi un cartie ANL, cu 2.300 de locuinţe, la Cluj pe un teren preluat, ieri, de la Ministerul Apărării.

Pe lângă profesori şI medici, de programul ''Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti'' e posibil să beneficieză şI funcţionarii din cadrul primăriilor. Ministerul are în vedere construirea a 25.000 de case prin acest program, pentru că sunt 2.500 de comune în întreaga ţară, ''dar nu în toate va fi probabil nevoie de zece locuinţe''.

×
Subiecte în articol: redactie