x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Aproape 700 de firme din construcţii au intrat în insolvenţă sau faliment în 2021

Aproape 700 de firme din construcţii au intrat în insolvenţă sau faliment în 2021

21 Feb 2022   •   11:40
Aproape 700 de firme din construcţii au intrat în insolvenţă sau faliment în 2021

Aproape 700 de companii cu activitate în construcţii au ajuns în insolvenţă sau faliment în 2021, potrivit datelor transmise de Ofi­ciul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF.

Dintre acestea, trei au raportat afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020, restul situându-se sub acest prag.

Primele zece companii de construcţii care au intrat în insolvenţă sau faliment anul trecut au avut afaceri cumulate de 699 de milioane de lei în 2020. Acestea sunt deţinute fie de antreprenori locali, fie de acţionari străini, fie de municipiul Bucureşti, cum este cazul Companiei Municipale Consolidări.

Au fost solicitate date referitoare la cele mai mari companii după cifra de afaceri 2019 al căror cod CAEN indică activităţi din secţiunea F – Construcţii şi care au intrat în insolvenţă în cursul anului 2020. Primele zece sunt firme din Bucureşti şi judeţele Cluj, Ilfov, Prahova, Constanţa, Bacău şi Sibiu.

„Vorbim foarte mult în ultima vreme despre crize. Cred că în viitorul apropiat s-ar putea să ne confruntăm cu valuri de insolvenţe, pentru că multe businessuri, mai ales din zona IMM, sunt destul de slăbite după doi ani de pandemie“, spunea recent Vasile Godîncă-Herlea, managing partner la CITR, la videoconferinţa „Ce aduce 2k22 pentru businessurile în impas?“.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: insolventa