x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Aspectele de care să ții cont înainte să te muți într-o locuință nouă

Aspectele de care să ții cont înainte să te muți într-o locuință nouă

04 Dec 2020   •   17:46
Aspectele de care să ții cont înainte să te muți într-o locuință nouă

Când iei o astfel de decizie, de a te muta într-o locuință nouă, e recomandat să ții cont de anumite aspecte foarte importante, pentru a nu fi dezamăgit. Ia în considerare faptul că odată mutat, stilul tău de viață se poate modifica, atât în bine, dar și în rău, ceea ce sigur nu îți dorești. De aceea, pentru a găsi locuința potrivită, trebuie să fii obiectiv, hotărât și să ai la dispoziție suficienți bani pe care să-i investești în casa visurilor tale.

 

Deci, care sunt aspectele pe care nu ar trebui să le omiți, atunci când îți cauți un nou cămin?

Încadrează-te în buget

Fie că îți dorești să-ți cumperi o locuință sau să închiriezi una, asigură-te că te încadrezi în buget. Asta pentru a nu fi nevoit să apelezi la împrumuturi, din cauza cărora să ajungi la datorii. Ia în considerare faptul că atunci când te muți, în cazul unei chirii, va trebui să achiți o garanție. De asemenea, dacă te gândești să îți cumperi o casă, în prealabil, s-ar putea să fii obligat să achiți un avans. În plus, nu omite un alt aspect la fel de important, acela că, mai mult ca sigur, vor apărea cheltuieli neprevăzute, de exemplu, zugrăvirea pereților, înlocuirea mobilierului sau schimbarea parchetului. De aceea, ca să eviți neplăcerile de ordin financiar, recomandat este să nu te întinzi mai mult decât îți permite plapuma, în cazul acesta, bugetul inițial.

Vezi ce opțiuni ai și compară-le între ele

Nu e indicat ca atunci când îți schimbi locuința să iei o decizie pripită. Nu vrei să irosești nici bani, nici timp. De aceea, trebuie să analizezi foarte bine piața imobiliară. Informează-te înainte, accesează site-uri de încredere, specializate în anunturi imobiliare, compară prețurile locuințelor, vezi ce dotări au, în ce an au fost construite, în ce zonă sunt localizate. Vizitează cât mai multe pentru a găsi soluția potrivită pentru tine și abia apoi ia decizia finală. În acest fel, te vei asigura că ai făcut alegerea ideală.

Ia în calcul activitățile și nevoile tale zilnice

Să presupunem că ai găsit casa visurilor tale, dar ai omis un aspect important, mai precis, că vei parcurge drumul spre muncă în câteva ore. Mai ales dacă nu ai o mașină personală, acest lucru reprezintă un impediment, pentru că mereu vei depinde de o persoană care deține un carnet de conducere sau de mijloacele de transport în comun. De asemenea, dacă ești student, nu ar fi convenabil pentru tine să pierzi foarte mult timp în drum spre facultate, să fii constrâns să schimbi două tramvaie, iar după aceea să folosești metroul sau autobuzul. Drept urmare, caută-ți o locuință care e în proximitatea facultății tale. În mod egal, dacă îți dorești ca farmaciile, supermarketurile, unitățile de învățământ sau piețele să se afle în apropiere, poate ți s-ar potrivi mai degrabă o locuință situată în mediul urban decât una aflată în afara orașului.

Caută oportunitatea de a pune bani deoparte

Mai precis, în cazul în care deții deja o locuință, pe aceasta o poți închiria, după ce te-ai mutat în cea nouă. Astfel, banii câștigați în urma chiriei îi poți investi în altceva. Pe de altă parte, dacă te gândești să stai cu chirie, ia în considerare să te muți împreună cu alte persoane, pentru că vei putea să împarți cheltuielile și vei face economii.

 

În definitiv, tu știi cel mai bine ce așteptări ai de la noua ta locuință: dacă vrei să aibă curte, grădină, dacă ai nevoie de un apartament cu trei camere sau de o garsonieră, ori urmează să îți întemeiezi o familie și ai nevoie de o casă încăpătoare. Poate îți dorești multă liniște și vrei să locuiești singur, ori ești o persoană extravertită căreia îi place mereu să socializeze, deci vei dori să împarți casa cu alte persoane. Important este să iei în calcul toate aspectele ce țin de mutatul într-o locuință, pentru a lua decizia potrivită, adaptată nevoilor tale.

 

Sursă foto: unsplash.com

 

 

 

×