x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când cauți hale de închiriat?

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când cauți hale de închiriat?

09 Iun 2023   •   14:45
Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când cauți hale de închiriat?

Dezvoltarea sustenabilă, logistica modernă, relocarea activităților, dinamica mediului de afaceri și modificările care apar anual în contextul socio-economic au determinat un interes ridicat din partea antreprenorilor pentru spațiile aflate în parcurile industriale.

La capitolul hale de închiriat, oferta este în continuă expansiune, venind astfel în întâmpinarea unei cereri care a depășit în ultimii ani orice așteptări. Clasificate în funcție de locație, calitatea facilităților, dimensiuni și dotări, acestea pot îndeplini cu brio cerințele unui mediu de producție sau depozitare în conformitate cu legislația în vigoare. Iată, însă, care sunt criteriile de care să ții cont atunci când vizezi contractarea unui astfel de spațiu!

 

Hale de inchiriat cu dotări și facilități adaptate la trendurile actuale

 

Noile proiecte au în vedere în primul rând tehnologiile de ultimă generație, materialele prietenoase cu mediul și consumurile reduse de resurse. Spațiile necesare pentru acestea trebuie să fie și ele aliniate la standardele internaționale, pentru a permite derularea activităților propuse în cele mai bune condiții. Acestea trebuie să corespundă nevoilor actuale, oferind o compartimentare smart, dotări specifice, accesul la utilități și la rețeaua de transport, precum și un grad sporit de siguranță.  

 

Dintre dotările și facilitățile preponderent asigurate de aceste spații industriale, vei remarca frecvent:

 

  • Pardoselile din beton elicopterizat sau pe bază de rășini poliuretanice;
  • Sistemele de încălzire și răcire eficiente;
  • Rețeaua de electricitate;
  • Sistemele de prevenire și stingere a incendiilor;
  • Sprinklere ESFR;
  • Suprafețe impermeabile și imune la acțiunea substanțelor corozive;
  • Servicii de securitate 24/7;
  • Străzi asfaltate;
  • Străzi configurate pentru trafic greu;
  • Spații largi de manevrare a camioanelor de mare tonaj;
  • Accesul TIR-urilor și rampele.

 

În funcție de business-ul pe care îl conduci, te poți orienta, astfel, spre acele hale de închiriat care corespund activităților desfășurate și normelor legislative în vigoare.

 

Hale care să răspundă cerințelor tale și în următorii ani

 

Dinamica în domeniile industriale este deja arhicunoscută, tocmai de aceea este esențial ca mediul de lucru să fie unul versatil și adaptabil la schimbare. Spațiile industriale care sunt pregătite atât pentru a face față standardelor din prezent, cât și pentru a acoperi cerințele preconizate în viitorul apropiat sunt o investiție cu adevărat rentabilă, care te va feri de alte costuri suplimentare.

 

Așadar, ținând cont de estimarea evoluției afacerii tale și de tendințele mediului de business, optează pentru hale de închiriat cu facilități necesare pentru dezvoltarea afacerii tale pe termen lung. Încărcarea mașinilor electrice care vor parca în preajma halelor și panourile solare prin care halele se pot auto-susține din punct de vedere energetic sunt două subiecte pe care ar fi indicat să le integrezi în planurile tale.

Hale cu caracteristici profesionale pentru depozitarea adecvată a mărfurilor

 

Asigurarea unui mediu optim pentru depozitarea mărfurilor și echipamentelor este esențială pentru fiecare antreprenor. Sistemele de aerisire, înălțimile corespunzătoare și suprafețele generoase trebuie să permită obținerea unui spațiu sigur, în care proprietățile articolelor depozitate să nu fie afectate în niciun fel.

 

De asemenea, materialele de construcție trebuie să fie de înaltă calitate, pentru a le ajuta să funcționeze în parametrii normali chiar și atunci când sunt expuse condițiilor meteorologice neprielnice, precum canicule, vânt, ninsori sau ploi abundente.

 

Urmărește, așadar, ca standardele unei hale de închiriat să îndeplinească și acest criteriu decisiv pentru afacerea ta și nu vei întâmpina neplăceri pe parcursul utilizării!

 

×