x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Cum să construiești o terasă All Seasons - acoperiș și închideri laterale pentru orice anotimp

Cum să construiești o terasă All Seasons - acoperiș și închideri laterale pentru orice anotimp

26 Mai 2021   •   15:34
Cum să construiești o terasă All Seasons - acoperiș și închideri laterale pentru orice anotimp

Plănuiești să-ți modernizezi casa și mai ales zona în aer liber? Construcția unei terase pare a fi o sarcină relativ simplă, pe care o poți realiza în acest an. Înainte de toate, ar trebui să stabilești locația acesteia, în funcție de configurația casei. Dacă ai deja o terasă o poți amenaja cu o pergolă cu acoperiș retractabil și închideri laterale, realizată de echipa San Leader.  

O pergolă retractabilă este un element folosit pentru a acoperi o terasă, pe care urmează să o folosești pe tot parcursul anului. Construcția personalizată este o treabă profesională, care poate fi executată în mod optim de specialiștii de la Sun Leader – firmă ce produce pergole la cele mai înalte standarde calitative.

Ce aspecte trebuie luate în calcul? Care sunt avantajele?

Instalarea unei pergole marca Sun Leader nu este dificilă, deoarece aceasta este proiectată, fabricată la standardele înalte și montată de oameni competenți, specialiști în acest domeniu. În acest fel, totul va fi realizat exact așa cum ți-ai dorit.

Prin atașarea unei pergole retractabile, apar diferite avantaje, cum ar fi posibilitatea de a proteja terasa de ploaie și de a evita lumina puternică a soarelui. De asemenea, prin acest sistem de acoperire al terasei se asigură și confortul spațiului creat, într-un mod profesionist, mai ales dacă se instalează și un sistem de închidere din sticlă, mai exact cu geamuri glisante, glisant-batante sau de tip Panorama.

Există două tipuri principale de pergole apreciate în prezent și anume: pergole cu membrană PVC și pergole bioclimatice cu lamele din aluminiu. Ambele sunt recomandate pentru terase, pentru domeniul comercial, segmentul HoReCa, clienți rezidențiali și privați.

Prin urmare, astfel de pergole sunt perfecte pentru restaurante, cafenele, hoteluri, instituții, dar și pentru vile, case, piscine, balcoane. Dacă sunt utilizate la case, ele pot oferi beneficii precum:

  • Pot crea o terasă elegantă în curtea casei, închisă sau deschisă
  • Pot fi utilizate ca spațiu de uscare a rufelor în sau depozitare a mobilierului de terasă în zilele ploioase, sau pentru a avea o zonă de relaxare, cu flori în ghivece
  • Pot suplimenta o cameră la etaj sau crea un fel de mansardă
  • Pot crea un spațiu de relaxare, cu umbră, lângă piscină
  • Pot prelungi un spațiu al casei, cum ar fi o terasă.

Pentru a proteja podeaua exterioară a unei terase de ploaie sau zăpadă, se poate folosi un acoperiș retractabil terasă. De asemenea, un astfel de acoperiș nu va lăsa ploaia să bată în cameră, deci ar putea fi instalat și la balcon. O pergolă protejează și de soarele puternic din lunile caniculare de vară, unii oameni au deja pergole la geamuri sau balcoane.

Pergola blochează radiațiile UV și astfel se poate sta mai mult timp pe terasă. Cei care au copii sau animale de companie ar putea instala pergole la terase, pentru ca cei mici să aibă un spațiu confortabil de joacă cu prietenii lor necuvântători.

În plus, pergola are și un design atractiv, este astfel proiectată de cei de la Sun Leader încât aspectul casei va fi cu siguranță îmbunătățit. Materialele din care este realizată sunt de calitate, în diferite culori și texturi, iar cadrul și elementele de îmbinare sunt din aluminiu extrudat și din oțel inoxidabil. Sun Leader lucrează cu firme de producție cu peste 40 de ani de experiență în acest domeniu, sistemele de tip pergole realizate aici au garanție 30 de ani, iar prețurile sunt cele mai competitive de pe piață.

Cele mai populare în prezent sunt pergolele cu acoperiș retractabil, care pot fi utilizate în orice anotimp și care rezistă la cele mai dure condiții meteorologice, la ploaie, vânt, soare puternic și zăpadă. Astfel de pergole sunt potrivite pentru orice tip de proiect, fie el privat, HoReCa, rezidențial sau comercial.

Există și pergole în consolă, care au un design deosebit și care sunt folosite mai ales în orașele supra-aglomerate. Acestea au elementele de fixare din oțel inoxidabil și o deschidere mai mare, de până la 5 m, iar protecția este mai îndelungată în timp.

 

×