x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi De ce este rentabilă construirea unei case care folosește tehnologii bazate pe energia regenerabilă

De ce este rentabilă construirea unei case care folosește tehnologii bazate pe energia regenerabilă

27 Apr 2022   •   12:07
De ce este rentabilă construirea unei case care folosește tehnologii bazate pe energia regenerabilă

Costul tot mai mare care trebuie să fie plătit pentru a putea întreține o locuință dar și nivelul de poluare a mediului înconjurător sunt două dintre motivele pentru care în viitor oamenii vor locui în ceea ce în momentul de față numim ”casă verde”. Acest tip de casă a început să se dezvolte din ce în ce mai mult și în țara noastră. Avantajele oferite de către utilizarea unei astfel de case sunt incontestabile și stau la baza deciziei de a realiza un efort financiar considerabil pentru a putea realiza o astfel de construcție.

Cu toate că a scăzut destul de mult costul care trebuie să fie plătit pentru a putea construi o casă verde și că există programe de finanțare nerambursabilă, construirea unei astfel de case necesită realizarea unui efort financiar pe care nu fiecare dintre noi și-l permite. În viitorul nu foarte îndepărtat va crește semnificativ numărul persoanelor care vor locui în astfel de case. Scăderea costurilor care trebuie să fie plătite pentru a putea construi o casă verde dar și creșterea nivelului salarial sunt două dintre motivele care în viitor vor conduce la creșterea numărului de case despre care se poate spune că respectă principiile unei case ecologice.

De ce casa verde este casa viitorului?

Societatea în care trăim va fi obligată să ia măsurile necesare pentru a putea scădea nivelul de poluare din mediul înconjurător. Acesta este la un nivel îngrijorător și crește de la o zi la alta. Utilizarea energiilor regenerabile este unul dintre pașii pe care fiecare dintre noi trebuie să îl facă pentru a putea contribui la reducerea nivelului de poluare din atmosferă. Acesta nu este singurul motiv pentru care trebuie să ne îndreptăm atenția către astfel de energii.

Prețul foarte ridicat pe care trebuie să îl plătim pentru energia electrică sau pentru cea termică este un alt motiv pentru care ar trebui să ne gândim din ce în ce mai serios care sunt modalitățile prin care ne putem bucura de beneficiile oferite de către utilizarea energiei regenerabile. Un alt motiv pentru care casa verde este casa viitorului este independența pe care o oferă utilizarea unei astfel de case. Grație acestei independențe casa poate fi amplasată și în zone mai puțin populate sau chiar și în zonele uitate de oameni. În cadrul acestor zone există liniștea pe care mulți dintre noi o caută dar spre care nu se pot îndrepta momentan tocmai din cauza faptului că depindem de fel de fel de chestii.

De ce construirea unei case verzi este o idee rentabilă?

Pentru a putea avea o casă verde este necesară investirea unei sume de bani destul de considerabilă. Însă, analizând beneficiile oferite de către utilizarea unei astfel de case se poate spune că efortul financiar realizat pentru construirea unei case verzi este un efort care își dovedește utilitatea. Printre cele mai importante beneficii oferite de către utilizarea unei case verzi se evidențiază următoarele:

  1. Costurile care trebuie să fie plătite pentru întreținerea casei scad considerabil din momentul în care energia termică și cea energetică este regenerabilă. Pentru ca energia regenerabilă să poată fi utilizată într-un mod cât mai eficient este necesară utilizarea echipamentelor de ultimă generație. De asemenea, apelarea la serviciile și produsele comercializate de către oameni care au o experiență cât mai mare în domeniul energiei regenerabile este un alt pas care trebuie să fie parcurs de către persoanele care doresc să se bucure de independența energetică oferită de către o casă verde. https://www.mgmenergo.com/ este un exemplu foarte elocvent în această situație. Numărul mare de ani de experiență avut de către persoanele care lucrează în cadrul firmei dar și calitatea serviciilor și produselor comercializate fac ca această firmă să fie unul dintre cei mai importanți jucători de pe piață în ceea ce privește realizarea de case ecologice.
  2. Protejarea mediului înconjurător. Cu toate că în momentul de față suntem destul de neinteresați de ceea ce putem face pentru a contribui la reducerea nivelului de poluare din societatea în care trăim va veni o perioadă în care vom fi obligați să contribuim la reducerea nivelului de poluare. Construirea unei case verzi este una dintre modalitățile prin care fiecare dintre noi contribuie la scăderea nivelului de poluare.
  3. Locuința poate fi utilizată pentru o perioadă foarte lungă de timp în cazul în care aceasta este realizată din materiale care sunt prietenoase cu mediul înconjurător. O casă verde nu presupune doar utilizarea echipamentelor necesare pentru a putea transforma energia solară în energie termică sau energetică ci implică utilizarea cât mai multor materiale care sunt realizate într-un mod cât mai sănătos. Sistemul de izolație termică și fonică, materialele utilizate în realizarea acoperișului dar și cele utilizate pentru realizarea exteriorului casei sunt alte câteva dintre materialele care trebuie să fie cât mai prietenoase cu mediul înconjurător pentru a putea crea o casă verde și durabilă.
  4. Starea de sănătate a persoanelor care locuiesc într-o casă verde este mai bună decât a persoanelor care locuiesc în case care nu sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Această situație se datorează materialelor utilizate în procesul de realizare a casei. Unele dintre acestea nu doar că sunt neprietenoase cu mediul înconjurător ci afectează și starea de sănătate a persoanelor care locuiesc într-o astfel de casă. Apariția igrasiei și a mucegaiului este doar un exemplu de situație care poate apărea în cadrul unei case care nu este realizată cu materiale prietenoase cu mediul înconjurător și care poate afecta starea de sănătate a persoanelor care locuiesc în interiorul casei.

 

×