x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Grupul Orascom va construi 33.000 de locuinţe ieftine în Constanţa

Grupul Orascom va construi 33.000 de locuinţe ieftine în Constanţa

25 Mar 2010   •   00:00

Grupul Orascom Development Holding, înregistrat în Elveţia, a anunţat, joi, că va construi 33.000 de locuinţe ieftine în Constanţa, prima din cele trei etape ale proiectului urmând să fie operaţională în cinci ani.

Fiecare din cele trei faze ale proiectului vor livra 11.000 de locuinţe, potrivit comunicatului dezvoltatorului imobiliar.

Terenul pe care va fi construit ansmablul rezidenţial se află la o distanţă de 11 kilometri de centrul oraşului Constanţa.

Orascom intenţionează să păstreze o participaţie majoritară, de 70%, din proiect.

Miliardarul egiptean Samih Sawiris, fondatorul grupului, a declarat în martie, pentru Bloomberg, că Orascom a achiziţionat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru a construi locuinţe ieftine, pe care va începe să le vândă înainte de sfârşitul acestui an.

Grupul, înfiinţat în urmă cu peste 18 ani de omul de afaceri egiptean, dezvoltă proiecte imobiliare integrate, care includ hoteluri, vile, apartamente şi facilităţi de recreere.

În prezent, Orascom construieşte ansambluri rezidenţiale în Egipt, Iordania, Maroc, Oman, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite.

În 2008, grupul a avut venituri de 568 milioane de franci elveţieni (398 milioane de euro) şi un profit net de 116 milioane de franci (81,2 milioane de euro). Familia Sawiris deţine aproximativ 60% din acţiunile Orascom.

 


×
Subiecte în articol: redactie