x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Guvernul a aprobat normele la Prima Casă 4

Guvernul a aprobat normele la Prima Casă 4

20 Apr 2011   •   19:03

Aproximativ 40.000 de români îşi pot cumpăra o locuinţă prin noul Program Prima Casă 4, prin care statul va acorda garanţii totale de 1,5 miliarde de euro, a declarat ieri premierul Emil Boc.

Executivul a aprobat normele metodologice de aplicare, ce vor fi trimise spre publicare la Monitorul Oficial. Boc a asigurat din nou că, prin continuarea programului, nivelul dobânzii şi condiţiile privind avansul pentru achiziţionarea locuinţei prin acest program rămân neschimbate. "Totodată, au fost reintroduse promisiunile de garantare prin care Fondul de Garantare îşi exprimă intenţia de a garanta fi­nan­ţarea ce va fi acordată beneficiarilor în cazul construcţiei de locuinţe şi care au valabilitate pe toată perioada construcţiei de locuinţe, dar nu mai mult de 18 luni", se arată în comunicat. Guvernul a decis la finele lunii martie să permită băncilor interesate înjumătăţirea garanţiei de stat deja contractate prin Programul Prima Casă şi utilizarea sumelor astfel eliberate pentru garantarea de noi credite ipotecare.

În noua formulă vor cumpăra locuinţe şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 de metri pătraţi şi doresc un confort sporit. Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiţii. Premierul Emil Boc a spus la începutul lunii aprilie că a patra etapă a Programului Prima Casă va începe după Sărbătorile de Paşti. Creditele au o rată a dobânzii egală cu EURIBOR la trei luni plus o marjă fixă de maximum 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR la trei luni plus maxim 2,5 puncte procentuale la lei.

×