x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Hong Kong se pregăteşte să construiască o insulă artificială

Hong Kong se pregăteşte să construiască o insulă artificială

20 Mar 2019   •   15:10
Hong Kong se pregăteşte să construiască o insulă artificială

Hong Kong plănuieşte să construiască una dintre cele mai mari insule artificiale din lume. Costul proiectului se ridică la suma de 80 de miliarde de dolari, transmite CNN.

Proiectul Lantau Tomorrow Vision a fost criticat de mai multe organzaţii îngrijorate de efectele pe care insula le va avea asupra mediului.

Bugetul dedicat proiectului a fost dezvăluit marţi şi reprezintă o mare parte din rezerva financiară a oraşului. Ministrul Dezvoltării, Michael Wong, a declarat că proiectul este necesar din cauza “micşorării substanţiale a teritoriului” de care dispune Hong Kong.

Wong a spus că vor fi revendicate în jur de 1000 de hectare din apropiere de Lanau, cea mai mare insulă din Hong Kong şi locul unde se află aeroportul oraşului. Aceste hectare vor fi folosite pentru a construi 260.000 de unităţi rezidenţiale, cu scopul de a rezolva deficitul de locuinţe din oraş.

Prin comparaţie, insula Palm Jumeirah din Dubai, construită în acelaşi fel, măsoară 560 de hectare.

Hong Kong este unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe planetă, iar preţul locuinţelor a crescut atât de mult încât majoritatea rezidenţilor nu îşi mai pot permite să locuiască în oraş.

Într-un comunicat de presă, Greenpeace Hong Kong a criticat decizia de a construi o insulă artificială, pe care au catalogat-o ca fiind o soluţie care va afecta mediul şi va ridica probleme financiare pentru locuitorii oraşului. În plus, World Wildlife Fund a spus că, în prezent, există 1.200 de hectare de terenuri industriale dezafectate care ar putea fi folosite pentru a crea locuinţe.

Save Lantau, un grup de presiune, a acuzat guvernul că ignoră opinia publică şi, în plus, a adus reclamaţii cu privire la costul unei astfel de soluţii. Grupul a luat în calcul costurile asociate construcţiei insulei artificiale, precum transportul şi dezvoltarea altor elemente de infrastructură, şi a ajuns la concluzia că suma ar fi dublă faţă de bugetul propus de guvern.

“Acesta ar fi cel mai scump, complex şi riscant proiect de infrastructură din istoria oraşului.”, se arată într-un comunicat al grupului.

Ministrul Wong spune că bugetul proiectului Lantau va fi recuperat prin vânzarea terenului către dezvoltatori.

Alte îngrijorări sunt legate de viitorul proiectului, având în vedere că nivelul mării continuă să crească din cauza încălzirii globale. Ca răspuns, Wong spune că insula va fi situată la cel puţin şase metri peste nivelul curent al mării, precum aeroportul oraşului.

×
Subiecte în articol: insula artificiala hong kong