x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Incendiul Confort City: Ce era in neregula cu polistirenul de ardea ca o torta?

Incendiul Confort City: Ce era in neregula cu polistirenul de ardea ca o torta?

de IncomeMagazine    |    02 Oct 2012   •   17:31
Incendiul Confort City: Ce era in neregula cu polistirenul de ardea ca o torta?

Polistirenul de fatada aplicat pe cladiri pentru termoizolare este, in mod normal, ignifugat de catre producator in fabrica. Pentru acest motiv tipul respectiv de polistiren nu arde cu flacara deshisa ci se topeste. Daca un polistiren arde ca o torta, asa cum s-a vazut in incendiul de la Confort City, inseamna ca firma constructoare a folosit un polistiren fals sau care, cel putin, nu era prevazut pentru lucrari de izolare a fatadei, declara surse din sectorul constructilor.


Este primul caz grav in care putem constata incalcarea flagranta de catre constructor a normelor in vigoare dar si a avertismentelor asociatiilor producatorilor din domeniu privind utilizarea neadecvata a materialelor de constructii. Producatorii au semnalat de nenumarate ori situatii in care antreprenorii utilizeaza placi de polistiren de interior pentru izolarea cladirilor la exterior.

Citeste AICI declaratia presedintelui Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR)


Citeste si
Incendiul de la Confort City: Cine plateste daunele
Incendiul Confort City: Mansarda nu avea aviz de la pompieri

×
Subiecte în articol: incendiu Confort City polistiren