x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Investiţiile în imobiliare vor creşte cu 30% în 2011

Investiţiile în imobiliare vor creşte cu 30% în 2011

de Daniela Ivan    |    21 Feb 2011   •   19:36

Dezvoltatorii din România sunt optimişti şi se uită cu speranţă spre Europa de unde cred că le va veni stabilitatea pe care o aşteaptă de mai bine de doi ani.  Şi investitorii străini plasează ţara noastră pe locul patru ca atractivitate în regiune, în urma Cehiei, Poloniei şi Croaţiei, dar înaintea Austriei, Ungariei şi Slovaciei.

Volumul investiţional pe piaţa imobiliară din România va avea o creştere de cel puţin 30% în 2011, ajungând la aproximativ 400 de m­ili­oane de euro, în condiţiile în care nivelul investiţiilor imobiliare din Europa a crescut în medie cu 40% în ultimele şase luni, a declarat Nimrod Zvik, reprezentantul  Be Igloo.

"În momentul în care oamenii de afaceri străini decid că e momentul oportun pentru investiţii, atunci România va intra pe lista lor scurtă. Unii vor renunţa, speriaţi de instabilitatea economică locală, dar alţii vor miza pe redresarea realităţii economice şi vor veni aici. Tocmai de aceea, estimez că volumul inves­ti­ţio­nal va avea o creştere de cel puţin 30%, ajungând deci la cam 400 de mi­lioane de euro", a spus Nimrod Zvik. Acesta a mai adăugat că România este deja un teren cunoscut pentru investitorii internaţionali, datorită reputaţiei de a fi una dintre cele mai râvnite locaţii pentru plasat bani, pe care o avea în 2008.

Nu numai investitorii din imobi­liare se aşteaptă la un an mai bun decât 2010, ci şi cei de pe piaţa de capital. România se plasează, din punct de vedere al mediului de afa­ceri, pe locul patru în regiune, în urma Cehiei, Poloniei şi Croaţiei, dar înaintea Austriei, Ungariei şi Slovaciei, potrivit unui document al companiei X-Trade Brokers. Indicele ZEW (Zentrum fur Europaische Wirtsch­af­tsforschung) care indică încre­derea investitorilor şi a analiştilor a marcat o creştere de 3,6 puncte. Potrivit documentului citat, percepţia în privinţa perspectivelor economiei României s-a îmbunătăţit, măsura situaţiei curente a cunoscut un salt de 12,2 puncte, dar rămâne într-o zonă negativă, la minus 37,8 puncte.

Semne bune vin din creşterea vânzărilor de autovehicule comerciale cu 83% în luna ianuarie, după scăderi de 27% în 2010.
Unele firme din construcţii sunt mai optimiste în privinţa contractelor.

×