x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Neconventional la discretie

Neconventional la discretie

15 Oct 2004   •   00:00

Cu totii simtim nevoia de a face ceva iesit din comun, cateodata… Cand acest lucru li se intampla arhitectilor se manifesta sub forma unui eveniment de avangarda cu rezonante profunde. Cum ar fi Congresul International UIA.

In 2002 a avut loc la Berlin un astfel de eveniment, pretext pentru a experimenta noi directii in arhitectura moderna, dar si in domeniul designului. Amenajarea care a fost realizata in cadrul UIA ofera o perspectiva futurista asupra a ce va insemna in curand spatiul de lucru si relaxare in mediul urban si deschide calea unor solutii pentru proiectarea spatiilor multifunctionale.

S-a intentionat proiectarea unui loc in care delegatii din cadrul conferintelor sa poata ramane pe intreg parcursul unei zile de lucrari. Datorita spatiilor amenajate pentru audierea sau vizionarea prezentarilor, datorita pupitrelor cu computere conectate la Internet, dar si datorita locurilor de relaxare, participantii n-ar trebui sa-i paraseasca incinta. Forma aleasa pentru configurarea acestor obiecte de mobilier are aparenta unei suprafete ondulate, organice - niste valuri de mobilier din materiale plastice acoperite cu linoleum. Avantajele acestei amenajari - recunoscute de catre specialisti - sunt atat costurile scazute, cat si posibilitatile de demontare si remontare a intregului ansamblu intr-un alt loc.

×
Subiecte în articol: imobiliar