x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi (P) Oblon Confort - Avantajele aduse de sistemele de închidere terase și de copertine retractabile pentru case și grădini

(P) Oblon Confort - Avantajele aduse de sistemele de închidere terase și de copertine retractabile pentru case și grădini

02 Sep 2024   •   13:16
(P) Oblon Confort - Avantajele aduse de sistemele de închidere terase și de copertine retractabile pentru case și grădini

Locuri de relaxare pe care orice locuință ar trebui să le aibă, terasa sau grădina reprezintă, de fapt, spații în care te poți bucura de aer liber, de natură, de poți reîncărca cu energie pentru a face față mai ușor sarcinilor zilnice. Există, însă, limitări în ceea ce privește utilizarea acestor spații, iar condițiile meteorologice ocupă un loc fruntaș pe listă. Ce soluție există în acest sens? Sistemele de închidere terase despre care vei afla mai multe în acest articol unde vom explora mai ales principalele avantaje pe care le oferă aceste soluții inovatoare.

Vânt, ploi și ninsoare: sisteme de închidere terase pentru protecție eficientă

Un prim mare avantaj pe care îl oferă aceste sisteme de inchidere terase se referă la protecția pe care o oferă împotriva unor condiții de vreme nefavorabile. Un astfel de sistem cu folie transparentă îți va permite să te bucuri în continuare de terasa sau grădina ta chiar și în zile ploioase sau reci: aceasta îți va permite inclusiv să privești peisajul, protejat fiind de vânt, de ploi sau de ninsoare într-un spațiu confortabil și plăcut. 

Este, așadar, o șansă în plus de a extinde durata de utilizare a terasei: poți sta aici și toamna sau iarna, frigul nemaifiind un impediment pentru a petrece timp afară. 

Izolare eficientă, reducerea costurilor de răcire sau încălzire

Chiar dacă pare a fi o cheltuială prea mare, beneficiile pe termen lung îți vor demonstra că este, de fapt, o investiție pe termen lung. Prin aceste sisteme se creează o barieră între interiorul casei și exterior, astfel că sunt reduse inclusiv pierderile de căldură în timpul iernii, iar răcoarea este păstrată în timpul verii. Confortul și reducerea costurilor de încălzire sau răcire sunt principalele beneficii pe care le vei obține din acest punct de vedere. 

Soluție versatilă și funcțională pentru personalizarea spațiului de locuit 

Pentru că sunt extrem de versatile, sistemele de închidere terase pot fi adaptate pentru a se potrivi unor stiluri arhitecturale diverse – poți obține la fel de bine o terasă modernă sau una rustică, după preferințe. 

Poți opta pentru varianta care se potrivește cel mai bine, în funcție de dimensiuni sau design, fără a face compromisuri și maximizând, totodată, folosirea spațiului de care dispui. 

Confort în utilizare, îmbunătățire estetică a locuinței 

Sistemele de închidere terase și copertinele retractabile mai prezintă un avantaj considerabil: sunt foarte ușor de folosit. Cele din urmă, de exemplu, pot fi acționate manual sau automat, astfel că experiența de utilizare devine confortabilă și practică. Cele cu folie transparentă pot fi instalate sau demontate cu mare ușurință, în funcție de nevoi. 

Pe lângă funcționalitate, acestea contribuie semnificativ și la estetica generală a locuinței: oferă un aspect modern și elegant, care completează perfect orice tip de arhitectură. Adăugând aceste elemente, poți crește valoarea proprietății, fiind considerate un plus atractiv pentru potențialii cumpărători.

Soluții ideale pentru maximizarea utilizării și pentru obținerea confortului optim în spațiul exterior al locuinței, sistemele de închidere terase și copertinele reglabile aduc numeroase avantaje, de la protecția împotriva intemperiilor, până la creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea esteticii proprietății. Investiția în astfel de sisteme nu doar că ajută la transformarea terasei într-un spațiu de relaxare pe tot parcursul anului, dar contribuie și la crearea unui mediu personalizat și confortabil pentru întreaga familie. 

×