x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi (P) Vrei să investești în imobiliare? 5 sfaturi utile pentru începători

(P) Vrei să investești în imobiliare? 5 sfaturi utile pentru începători

13 Noi 2023   •   13:56
(P) Vrei să investești în imobiliare? 5 sfaturi utile pentru începători

Dacă te-ai decis că vrei să investești în imobiliare dar nu știi de unde să începi, noi te asigurăm că te afli chiar în locul potrivit! S-ar putea să te simți copleșit și să ai nevoie de clarificări.

Investiția în imobiliare în scopuri de închiriere poate fi o modalitate excelentă de a îți dezvolta activele și de a-ți asigura viitorul. Cu toate acestea, este important să fii conștient de riscurile implicate și să acționezi cu prudență.

Iată cinci sfaturi care te pot ajuta să începi:

1. Selectează o zonă în dezvoltare

Reușita investiției tale imobiliare începe cu alegerea adresei potrivite. O zonă bine aleasă va determina recuperarea investiției tale pe termen lung și îți va permite să profiți de achiziție prin închirierea facilă, la un preț avantajos.

2. Studiază piața

Odată ce ai selectat locația, este important să cercetezi piața de închiriere și să determini dacă cererea de proprietăți închiriate este mai mare decât proprietățile disponibile pentru închiriere în acea zonă. De asemenea, ar trebui să compari prețurile de închiriere ale proprietăților similare ca dimensiuni și facilități.

Dacă proprietatea ta are un preț de închiriere mai mare, poate fi dificil de închiriat sau poate fi închiriată doar pentru perioade scurte de timp. Prin urmare, este crucial să evaluezi cu atenție prețurile de închiriere înainte de a te decide asupra unei proprietăți.

3. Fii atent la 4 aspecte

Înainte de a achiziționa o proprietate, chiar și în scopul investiției:

  1. Întreabă-te dacă ai fi publicul țintă dacă ai locui în acel complex de apartamente.
  2. Ia în considerare siguranța, facilitățile și designul interior.
  3. Evită să cumperi după preferințele personale, ci gândește ca un potențial chiriaș.
  4. Optează pentru o proprietate care ar putea atrage mai mulți oameni pentru o închiriere mai rapidă.

4. Rămâi rezonabil

Evaluează toate costurile pe care le ai înainte de a investi într-un apartament sau penthouse. Asigură-te, dacă faci achiziția prin bancă, că rata lunară se încadrează în bugetul tău și include o marjă de siguranță.

5. Investiții în clădiri noi

Investițiile în apartamente Pipera din clădiri noi reprezintă un pilon esențial în dezvoltarea economică. Aceste investiții nu numai că generează o creștere a locurilor de muncă în industria construcțiilor, ci și contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Clădirile noi pot oferi soluții inovatoare pentru necesitățile rezidențiale, comerciale și industriale ale unei societăți, contribuind la eficiența energetică, durabilitatea și confortul locativ.

Urmând aceste sfaturi vă puteți crește șansele de succes ca investitor imobiliar începător. Nu uitați să solicitați întotdeauna sfaturi de la specialiști atunci când este necesar.

×