x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Piața garsonierelor de vânzare – la ce să fii atent când alegi

Piața garsonierelor de vânzare – la ce să fii atent când alegi

23 Ian 2018   •   14:34
Piața garsonierelor de vânzare – la ce să fii atent când alegi

O garsonieră pare să fie pentru mulți aflați la început de drum alegerea perfectă, pentru că este o investiție ieftină și sigură. Când resursele financiare sunt ceva mai limitate, se dovedește o alegere înțeleaptă, care nu afectează traiul de zi cu zi.

Indiferent de utilizarea ei, reprezintă un punct fix, reprezintă o investiție sigură, care pe termen lung se va dovedi foarte eficientă. Chiar dacă nu oferă lux, o garsonieră poate fi oricând transformată într-un spațiu care să inspire confort și siguranță.  Din atâtea oferte de garsoniere de vanzare, e imposibil să nu găsiți ceva potrivit pentru dumneavoastră. 

Pentru ca acest proces al găsirii locului ideal să se desfășoare cu mai multă ușurință, am creat un mic ghid care să vă ajute în luarea unei decizii.

 

·         Stabilirea unei zone

Desigur că în funcție de resursele financiare, dar și de preferințe, un cumpărător se poate stabili în diferite zone ale unui oraș. Locul în care este amplasat sediul firmei la care lucrați, casa părinților, cotația cartierului, instituțiile sau zonele de interes sunt acele elemente care determină și nivelul de confort ulterior.

·         Bugetul

Dacă se știu zonele de interes, limitele bugetului sunt deja deduse. Bineînțeles că trebuie să se țină cont de un raport realist între ceea ce își permite cumpărătorul și care este cota de piață a unei zone. Acest context delimitează clar opțiunile și restrânge și aria de cautări.

·         Preferinţe stricte versus flexibilitate

Se spune adesea că nu poți să le ai pe toate în viață. Așadar, cât de dispus este un cumpărător să renunțe la anumite pretenții înseamnă un alt aspect de luat în considerare. Se poate trece cu vederea  faptul că pardoseala trebuie înlocuită; însă nu același lucru se va putea spune despre o instalație electrică veche sau chiar stricată.

Astfel de exemple implică de regulă și fluctuații financiare care trebuie analizate foarte atent. Îți poți asuma investiții extra sau alegi totul la cheie pentru că este mai convenabil? De regulă, un cumpărător este deja concentrat pe ceea ce îl interesează în funcție de experiențele anterioare. Așadar, o listă de preferințe este o manieră practică de a face o selecție riguroasă a unei garsoniere, din miile de opţiuni.

·         Vizionare numai după ce se cer și detalii

Este de preferat să se salveze timp și energie, evitând acele anunțuri irelevante. Nu din ideea de a grăbi procesul, însă pentru că este necesar a se rezuma anunțurile și ofertele, ar fi bine să se ceară ceva detalii înainte de vizionare. Mulți nici nu își creează anunțul imobiliar complet, astfel că sunt încă multe de aflat când contactați proprietarul.

O selecție mai amplă se poate face pe baza unor informații complete. Deci la primul contact, telefonic de regulă, se cer detalii extra. Abia apoi se decide vizionarea.

Pentru a avea și un reper financiar din punct de vedere al estimărilor pe piață, portalul online al celor de la Compari Imobiliare este o recomandare. Ba chiar se vor găsi aici și anunțuri valabile pentru întreaga țară, pentru orice tip de imobil, atât garsoniere cât și apartamente existente la vânzare.

×