x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Românii își părăsesc apartamentele din blocuri și se mută în afara orașelor

Românii își părăsesc apartamentele din blocuri și se mută în afara orașelor

18 Dec 2020   •   14:25
Românii își părăsesc apartamentele din blocuri și se mută în afara orașelor

Pandemia de coronavirus schimbă preferințele românilor în privința achiziționării de locuințe, preferând casele aflate în afara orașelor, în detrimentul apartamentelor intravilane, arată reprezentanții pieței imobiliare. 

Estimările arată că, după stoparea răspândirii infecției cu COVID-19, cumpărătorii vor prefera imobile independente de sistemele centralizate de apă, energie, mâncare și se vor îndrepta spre locuințe cu sisteme de filtrare a aerului și ape, dar și cele care vor oferi confortul pentru a permite munca de acasă. 

"Criza COVID-19 a modificat semnificativ piaţa imobiliară la toate nivelurile, iar sectorul rezidenţial nu a făcut rabat. O parte dintre schimbările la care am fost martori în acest an sunt temporare şi cel mai probabil se va reveni 'la normal' după ce efectele pandemiei se vor diminua, însă unele se vor transforma în noua realitate. Cea mai mare parte a cererii pentru locuinţe vin din partea celor care deja deţin un apartament în interiorul oraşului. Principala motivaţie a schimbării focusului spre locuinţele în afara oraşului sunt dorinţa de a locui într-un loc aerisit, construit cu responsabilitate pentru mediu, dar şi pentru bugetul cumpărătorilor, dar care sa le ofere toate facilităţile pe care le-ar putea avea în oraş".

În acest an au crescut sumele cheltuiete de români pentru mobilier și tehnologie pentru a lucra la domiciliu.

"În viitor lucrul de acasă se va combina cu lucrul din birou, aceste investiţii vor continua, iar în tandem cu acest trend, dezvoltatorii vor aloca spaţii pentru locuri în care locuitorii din ansablurile rezidenţiale să lucreze sau chiar să aibă întâlniri de afaceri.", arată analiștii.

Ansamblurile rezidențiale vor fi construite la distanțe mai mari și se va acorda importanță deosebită spațiilor verzi.

Densitatea construcţiilor va fi mai redusă, asigurând spaţii verzi mai multe şi o distanţă mai mare între imobilele din ansambluri.

 

×
Subiecte în articol: imobiliare case