x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi SFT CFR SA a vândut un teren de 5,5 hectare din Sinaia, pentru 1,9 mil.euro

SFT CFR SA a vândut un teren de 5,5 hectare din Sinaia, pentru 1,9 mil.euro

05 Feb 2010   •   00:00

Societatea Feroviară de Turism SFT - CFR SA a vândut firmei Cris Style Impex un teren de 5,55 hectare din Sinaia, pentru 1,94 milioane de euro, fără TVA, a anunţat, vineri, Bursa Română de Mărfuri, prin intermediul căreia a fost realizată tranzacţia.



Terenul a fost cedat printr-o licitaţie publică de tip competitiv, organizată vineri la Bursa Română de Mărfuri.

Documentaţia a fost achiziţionată de trei firme, dar la licitaţie s-au înscris doar două.

În 2008, liderul PDL Radu Berceanu, în prezent ministru al Transporturilor, l-a acuzat pe liberalul Ludovic Orban, care ocupa la acea dată portofoliul Transporturilor, că pregăteşte "tunuri imobiliare" prin vânzarea unor terenuri aparţinând CFR. Unul dintre exemplele invocate era un teren de 10 hectare la Sinaia, despre care Berceanu a spus că are "o valoare imobiliară colosală".

Firma Cris Style Impex a fost înfiinţată în anul 1992 cu sediul în Bucureşti şi are ca obiect de activitate importul de plante pentru exterior şi interior, vase, substanţe pentru îngrijirea plantelor, unelte şi scule de grădinărit, mobilier pentru exterior şi interior, decoraţiuni pentru casă şi gradină.

Firma este deţinută, în cote egale, de 50% fiecare, de Corneliu şi Lidia Cosac.

SFT CFR SA este controlată de stat, prin Ministerul Transporturilor, şi are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de călători cu specific de turism feroviar, cazare şi alimentaţie publică în hoteluri, baruri şi restaurante.

Compania avea, la 30 noiembrie, pierderi de 4,51 milioane lei, activitatea fiind afectată de criza economică, aceasta ducând la scăderea gradului de ocupare a hotelurilor, a încasărilor din vânzarea de marfă şi la rezilierea unor contracte de închiriere de spaţii.


×
Subiecte în articol: redactie