x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Stațiunea din România unde casele se vând de la 10.000 de lei

Stațiunea din România unde casele se vând de la 10.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   20:30
Stațiunea din România unde casele se vând de la 10.000 de lei
Sursa foto: antena3CNN

În pofida prețurilor tot mai mari la bunurile imobiliare, există o zonă în România unde casele și terenurile se vând la prețuri accesibile.

Astfel că în localitatea Săcelu din Gorj, acestea pot fi achiziționate începând cu 10.000 de lei. Satul este cel mai mic din județ, aici trăind doar 1.305 de oameni.

Stațiunea se află la o altitudine de 340 de metri, printre dealuri cu păduri de foioase și conifere, la mumătatea distanței între Târgu Jiu (30 km) și Tărgu Cărbunești (25 km). Zona este cunoscută pentru izvoarele cu ape vindecătoare, care ajută la tratarea mai multor afecțiuni grave, precum cele reumatice, ginecologice, cardiace, respiratorii, digestive, renale, hepatice, etc.

Însă lipsa locurilor de muncă i-a determinat pe localnici să plece în orașe sau chiar în străinătate, astfel că multe case au rămas goale. Cei care au rămas sunt vârstnici iar persoanele care au plecat vor acum să vândă pentru că și-au făcut un rost în altă parte, scrie antena3CNN

Așa se explică prețurile mici ale terenurilor și locuințelor însă autoritățile locale vor ca localitatea să nu rămână pustie și au hotărât să elibereze rapid titlurile  de proprietate pentru ca acestea să poată fi vândute mai repede și să se mute tineri care pot contribui la prosperitatea zonei.

 

×
Subiecte în articol: case vanzari sacelu gorj statiune