x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Volumul lucrăriilor în construcții a crescut cu 1,2% de la începutul anului

Volumul lucrăriilor în construcții a crescut cu 1,2% de la începutul anului

14 Mai 2021   •   10:48
Volumul lucrăriilor în construcții a crescut cu 1,2% de la începutul anului

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 1,2%, iar ca serie ajustată a scăzut cu 1,2%, în primul trimestru din 2021, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut cu 1,2%, cel mai mare avans înregistrându-l lucrările de construcţii noi cu 6,2%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale -12,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente -7,8%.

Cele mai mari creşteri au  fost la construcţiile inginereşti 5,6% şi la clădirile rezidenţiale 2,6%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6,6%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,2%, scădere la lucrările de reparaţii capitale -10,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente -9,2%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de construcţii, scăderi au fost la clădirile nerezidenţiale -7,8% şi la clădirile rezidenţiale -6,9%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în martie 2021, comparativ cu luna precedentă, ca serie brută cu 36,6%, la lucrările de construcţii noi cu 40,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 29,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,0%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti 49,6%, clădirile rezidenţiale 31,9% şi clădirile nerezidenţiale 21,8%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 0,8%, la lucrările de construcţii noi 4,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente 2,5%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 22,1%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 11,1%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 0,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,2%, în martie 2021, față de aceeași lună din anul trecut. Au crescut lucrările de construcţii noi cu 11%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 21,7%, respectiv cu 12,0%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale 14,1% şi la construcţiile inginereşti 1,1%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,9%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut p cu 0,9%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale -21,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente -9,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 5,8%, respectiv cu 4,9%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,0%. 

×