x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cum se despart apele la Realitatea TV: 600 cu Ghiţă, 300 cu Elan. Ghiţă: Deocamdată, toţi trag la aceeaşi „căruţă”. Exclusiv

Cum se despart apele la Realitatea TV: 600 cu Ghiţă, 300 cu Elan. Ghiţă: Deocamdată, toţi trag la aceeaşi „căruţă”. Exclusiv

de Robert Veress    |    14 Oct 2011   •   11:21
Cum se despart apele la Realitatea TV: 600 cu Ghiţă, 300 cu Elan. Ghiţă: Deocamdată, toţi trag la aceeaşi „căruţă”. Exclusiv

La zi, situatia de la Realitatea TV este in felul urmator:

1. Emite un singur post, pe doua frecvente; una dintre frecvente este cea originala, a Realitatea Media (Elan Schwartzenberg), a doua este a firmei RTV Satellite Net (Sebastian Ghita - Asesoft). Consiliul National al Audiovizualului urmeaza sa decida, in cursul saptamanii viitoare, care frecventa este legala si care nu.

2. Tot personalul lucreaza pentru Realitatea TV, desi aproximativ 600 si-au dat demisia de la Realitatea Media (firma aflata in insolventa) si au semnat cu RTV, iar 300 si-au pastrat relatiile contractuale cu firma lui Schwartzenberg. De fapt, si acestia din urma (cei 300) au semnat cu o noua firma, apartinand tot patronului Realitatea Media, explicandu-li-se ca doar asa li se vor putea plati salariile. Salariile vor fi platite luna viitoare si nu la 15 octombrie, cum promisese Elan Schwartzenberg, intr-un mail adresat angajatilor postului, la sfarsitul saptamanii trecute. Se pare ca salariile corespunzatoare lunii septembrie si octombrie vor fi achitate tot de Asesoft / RTV si pentru cei 300 care nu au semnat cu RTV.

3. Rugat sa dea cateva nume de jurnalisti cunoscuti care au semnat cu firma sa, Sebastian Ghita a refuzat, motivand astfel: 'Situatia ramane incerta. Deocamdata, cu totii trag la aceeasi 'caruta', care se numeste Realitatea TV. Ce va fi, vom vedea. Mie imi pare rau pentru ei, ca au fost pusi in aceasta situatie, sa fie constransi sa aleaga'. Se remarca o schimbare de ton, fata de declaratiile anterioare, cand patronul Asesoft se arata mai increzator in sansele sale de a demara postul de televiziune RTV cu 95% dintre angajatii Realitatea Media.

4. Aflat in strainatate, Elan Schwartzenberg a declarat ca, dupa decizia de luni a Tribunalului Bucuresti, care prevede ca Realitatea Media isi poate desfasura activitatea in sediul din Casa Presei Libere din care emite Realitatea TV, reprezentanta firmei, Irina Chirica a putut intra, fara restrictii, in locatia respectiva. Anterior, reprezentantii Asesoft & RTV si personalul de paza au interzis accesul in incinta reprezentantilor Realitatea Media si Rovigo (administratorul judiciar al Realitatea Media). Acestia din urma nu au reusit sa intre in sediu nici dupa ce au chemat Politia si, din aceasta cauza, i-au acuzat pe politisti de (in)actiuni care produc alungarea unui puternic investitor (Realitatea Media / Elan Schwartzenberg).

5. Tot dupa decizia de luni a Tribunalului Bucuresti, Rovigo a intarit amenintarea anterioara a patronului Realitatea Media, catre angajatii firmei (Elan Schwartzenberg trimisese un mail in care afirma ca toti cei care il urmeaza in actiunile sale pe Sebastian Ghita vor raspunde penal). "Toti angajatii si colaboratorii Realitatea Media vor trebui sa se supuna dispozitiilor administratorului statuar, d-na Irina Chirica si directorului general, dl. Sorin Enache. Orice abatere de la dispozitiile celor doua persoane mentionate mai sus nu face decat sa duca la prejudicierea societatii si implicit la raspunderea penala, civila si contraventionala a persoanelor vinovate", se arata in adresa Rovigo, catre personalul Realitatea Media. In notificare se insista asupra faptului ca licenta audiovizuala si toate echipamentele (inclusiv masinile) utilizate pentru realizarea emisiei postului Realitatea TV apartin societatii Realitatea Media si, ca atare, folosirea acestora fara autorizare din partea persoanelor indicate reprezinta infractiuni care se pedepsesc cu pana la 12 ani de inchisoare.

×