x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Documentare Discovery la Moscova, Varşovia şi Bucureşti: "Poliţişti de elită"

Documentare Discovery la Moscova, Varşovia şi Bucureşti: "Poliţişti de elită"

de Sebastian S. Eduard    |    15 Mar 2012   •   21:00
Documentare Discovery la Moscova, Varşovia şi Bucureşti: "Poliţişti de elită"

In luna aprilie, Discovery Channel va difuza productia "Politisti de elita", un documentar care urmareste activi­tatea a trei trupe speciale de politie din Bucuresti, Moscova si Varsovia. Programul prezinta cele trei echipaje de politie in misiuni speciale de lupta impotriva criminalitatii si va fi difuzat, incepand cu luna aprilie, in 105 tari. In Romania, primul episod va fi difuzat pe 18 aprilie 2012, la ora 22:00. "Filmarile din Romania au fost realizate cu ajutorul partene­riatului dintre Discovery Networks si Ministerul Administratiei si Internelor, impreuna cu Politia Romana si Politia de Frontiera Romana. Echipele noastre de filmare au avut acces fara precedent in culisele unor misiuni speciale, prin urmare, telespectatorii vor putea fi martorii unor interventii deosebite. Sunt convinsa ca programele vor fi vizionate cu mult interes atat de publicul din Romania, cat si de cel din alte tari", a spus Ada Roseti, Channel Director pentru Europa de Sud-Est.

Fiecare episod dintre cele sase incluse in aceasta serie urmareste ofiteri de politie din diverse echipaje (Furturi, Omucideri, Crima Organizata, Supervizarea Bandelor, Droguri, Trafic Uman si Unitati Antitero), care abordeaza multiple cazuri in locatii extrem de diferite. Pe langa misiunile reale de lupta impotriva infractionalitatii, fiecare episod le va dezvalui telespectatorilor modul in care aceste trupe speciale se pregatesc zi de zi: arte martiale, lupta corp la corp si tactici speciale de pregatire (urmariri cu masini de mare viteza, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizeaza pe acoperisul unei cladiri etc.).

Dar, evident, acestea nu sunt singurele noutati ale canalului. "Summer of Sport", "Engenerring the European Championship" (documentar despre structurile realizate special pentru Campionatul Mondial de fotbal), "River Monsters", "The Real Hustle" (povesti ale unor jafuri si escrocherii inimaginabile), "One Car too Far" (un show in care un sofer si un specialist in supravietuire sunt parasutati impreuna cu un vehicul in tinuturi prea putin prietenoase) sau "Inven­ting the World" sunt numai cateva dintre ofertele din acest an. Informatiile au fost date publicitatii in aceste zile, cand Discovery sar­ba­toreste 15 ani de la intrarea pe piata romaneasca.

"Cum se fabrica", cea mai populara emisiune
Cu ocazia implinirii a 15 ani, Discovery a facut si un studiu de piata. Realizat de Mercury Research, studiul arata ca tipurile de emisiuni preferate de respondentii la studiu sunt cele de stiinta (80%), cele de calatorii (73%), supravietuire (70%), constructii/ inginerie (55%), diverse tipuri de meserii (54%) si masini (38%).
Dintre emisiunile difuzate de Discovery, preferate de ro­mani sunt: "Cum se fabrica" (75%), "Tehnici esen­tiale de supravietuire" (65%), "Vanatorii de mi­turi" (49%), "Top Gear" (35%), "Meserii murdare" (25%), "Monstrii apelor" (20%), "O prada mortala" (11%). Prezentatorul tv preferat de respondentii la studiu este Bear Grylls din "Tehnici esentiale de supra­vie­tui­re" (60%). El este urmat in topul preferin­te­lor de Adam Savage si Jamie Hyneman din "Vanatorii de mituri" (41%) si de Jeremy Clarkson din "Top Gear" (39%).

×