x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 10 motive pentru care SSM este important în orice companie

10 motive pentru care SSM este important în orice companie

04 Iun 2024   •   15:18
10 motive pentru care SSM este important în orice companie
Sursa foto: Unsplash.com

Se știe prea bine că orice companie, mică sau mare, are nevoie de instructaj atunci când vine vorba despre securitatea și sănătatea în muncă (pe scurt SSM), livrate de specialiști care lucrează în domeniu. Aceste instructaje trebuie să aibă loc o dată pe an cu toată compania și la fiecare angajare nouă.

Pentru a-ți deschide o afacere în acest sens trebuie doar să participi la un curs SSM acreditat, livrat de persoane care lucrează în domeniu și din care să afli, atât noțiuni de bază ale acestei meserii, cât și noutățile din industrie. Știm prea bine că legile se schimbă recurent și, de aceea, este important să fii la zi cu aceste modificări, pentru ca și clienții tăi să fie mulțumiți de informațiile pe care le dai mai departe angajaților.

Motive pentru care securitatea și sănătatea în muncă sunt importante sunt o mulțime, dar azi îți vorbim despre cele zece care sunt fundamentale.

Așadar, dacă dorești să începi o nouă carieră în acest domeniu sau dorești să primești și o altă perspectivă dacă lucrezi deja în SSM, alege să participi la un curs care îți va deschide noi oportunități.

Motive pentru care SSM este important pentru orice companie

Siguranța și securitatea în muncă trebuie să stea la baza oricărui business, așa că, indiferent de care baricadă te afli - cea de antreprenor în domeniu, sau cea de angajator - iată de ce trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre acestea.

1. Protejezi viața și sănătatea angajaților scutindu-i astfel de diverse accidente care se pot întâmpla, atât la locul de muncă, cât și pe drum spre sau dinspre acesta. Astfel, cu ajutorul SSM îi protejezi, atât fizic, cât și mental pe angajați și ei vor duce o viață mai bună.

2. Îmbunătățești productivitatea angajaților deoarece un mediu de lucru sigur duce la creșterea productivității, iar angajații care se simt confortabil din toate punctele de vedere vor lucra mult mai bine.

3. Reduci costurile legate de bolile profesionale și concediile medicale pe care ar trebui să le acoperi în cazul în care unul sau mai mulți angajați s-ar accidenta sau îmbolnăvi din cauza condițiilor de muncă. De asemenea, dacă angajații sunt sănătoși, aceștia vor lipsi mai puțin de la locul de muncă, ceea ce înseamnă o productivitate mai mare.

4. Respecți legislația, deoarece a avea un contract cu o companie care asigură aceste instructaje este imperios necesar. Lipsa acestui contract duce la amenzi sau alte sancțiuni legale.

5. Îmbunătățești moralul angajaților, deoarece ei văd că investești în bunăstarea lor și astfel se simt apreciați și vor avea o mai mare putere de muncă.

6. Reduci absenteismul la locul de muncă, deoarece angajații sănătoși vor putea să lucreze mai bine și mai cu spor decât cei care se îmbolnăvesc des și nu au putere de muncă.

7. Îți păstrezi o reputație bună față de acele companii care nu acordă o atât de mare importanță mediului de lucru și felului în care angajații se simt atunci când merg la muncă. Astfel, numele firmei tale va fi mai credibil pe piață, atât atunci când vine vorba despre posibili angajați, cât și când vine vorba despre posibili clienți.

8. Promovezi un climat pozitiv al muncii unde angajații se simt bine, în siguranță și mai ales ascultați. Ori de câte ori au nelămuriri în legătură cu un subiect legat de SSM, instructorul este acolo să le răspundă întrebărilor și să îi ajute să se simtă bine.

9. Previi problemele legale în cazul în care unul sau mai mulți angajați se gândesc să facă reclamații în acest sens. Respectând normele de siguranță și sănătate în muncă, vei scăpa de posibile probleme care ar putea apărea.

10. Încurajezi responsabilitatea socială la locul de muncă asigurând un loc sigur și sănătos pentru toți angajații. Orice companie are o datorie morală de a se asigura de bunăstarea angajaților, așa că acest subiect nu este unul pe care să îl tratezi superficial.

Acestea sunt doar zece dintre motivele pentru care trebuie să implementezi un sistem în care SSM să fie parte recurentă a afacerii tale. Iar dacă alegi să lucrezi în acest domeniu, este important să dai mai departe toate informațiile pe care le ai pentru ca angajații angajatorului tău să se simtă în siguranță la locul de muncă.

Credite foto: unsplash.com

 

×