x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 12 miliarde de dolari retrase înainte de arestarea lui Madoff

12 miliarde de dolari retrase înainte de arestarea lui Madoff

13 Mai 2009   •   00:00

Aproximativ 12 miliarde de dolari au fost scoase din conturile firmei lui Bernard Madoff în 2008 înainte ca omul de afaceri să fie arestat, potrivit CNBC.

Jumătate din această sumă, 6,1 miliarde de dolari a fost scoasă doar cu 3 luni înainte ca Madoff să fie arestat în luna decembrie 2008 şi acuzat de o fraudă de 50 de miliarde de dolari într-un joc piramidal.
Aceste numere oferă o speranţă miilor de înşelaţi ai lui Madoff, doareace reprezentanţii autorităţilor americane pot da în judecată firmele financiare respective pentru recuperarea banilor.

Executorul, Irving H Picard de la Baker&Hosteller a demarat două procese pentru cele 6,1 miliarde de dolari. Într-unul din aceste cazuri, Picard încearcă returnarea a 5,1 miliarde de dolari de la diferite fonduri şi parteneriate conduse de Jeffry M. Picover, un investitor proeminent din Palm Beach, investitor al cărei fundaţie caritabilă a fost considerată una dintre cele mai afectate de fradua lui Madoff.

Un al proces de 1 miliard de dolari vine împotriva Harley International, un fond speculativ bazat în insulele Cayman şi administrat de o unitate a băncii Fortis.
Ambele procese au fost înaintate la Curtea Federală din Manhattan. La amândouă, executorul american acuză companiile respective că acestea, ca investitori profesionişti, trebuiau să îşi dea seama că profiturile lor erau prea mari şi prea consistente iar documentele şi procedurile lui Madoff prea neîndemânatice pentru a fi legitime.

×
Subiecte în articol: economic dolari