x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 150 milioane de euro pentru 14 aeroporturi

150 milioane de euro pentru 14 aeroporturi

27 Apr 2010   •   00:00

Consiliul Concurenţei a avizat schema de ajutor de stat privind un sprijin financiar în valoare de 150 milioane euro pentru modernizarea şi dezvoltarea a cel mult 14 aeroporturi cu un trafic anual de sub un milion de pasageri, iniţiată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

"Schema creează cadrul normativ necesar pentru acordarea de fonduri nerambursabile unui număr maxim de 14 aeroporturi de categoria D în vederea construirii, modernizării şi dezvoltării infrastructurii de transport aerian", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Bugetul schemei este de aproximativ 150 milioane de euro, fondurile provenind atât din bugetul naţional, cât şi din fonduri comunitare. Această formă de sprijin va fi implementată până la sfârşitul anului 2015.

"Prin această măsură se doreşte dezvoltarea infrastructurii de transport aerian pe teritoriul României în condiţii de siguranţă şi eficienţă la standarde europene atât pentru persoane, cât şi pentru mărfuri", a declarat, în comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

×
Subiecte în articol: redactie