x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 16 ani de CONPIROM

16 ani de CONPIROM

de Elena Stan    |    23 Mai 2008   •   00:00

Aducerea de muncitori din China nu este o soluţie pentru rezolvarea crizei de forţă de muncă de pe piaţa românească, a spus Paul Păcuraru, ministrul Muncii, prezent la săr­bă­torirea Zilei Industriei Româneşti, organizată de Confederaţia Pa­tronală din Industria României (CONPIROM)

Aducerea de muncitori din China nu este o soluţie pentru rezolvarea crizei de forţă de muncă de pe piaţa românească, a spus Paul Păcuraru, ministrul Muncii, prezent la săr­bă­torirea Zilei Industriei Româneşti, organizată de Confederaţia Pa­tronală din Industria României (CONPIROM). “Nu este profitabil pentru România să aducă forţă de muncă din China. Noi trebuie să aducem înapoi în ţară românii plecaţi la muncă în Italia şi Spania”, a declarat Păcuraru. Mai mult, acesta a explicat că avem destule resurse de forţă de muncă în domeniul rural, precum şi în alte zone unde resursele sînt ineficiente. Principala nerealizare şi nemulţumire a membrilor CONPIROM este reprezentată de plecarea a peste 2,5 milioane de ro­mâni la muncă în Spania şi în Italia.


MUNCĂ. “Principalele pro­bleme la care trebuie să găsim soluţii sînt legate de dezvoltarea sectorului energetic prin investiţii, problemele din agricultură în complexitatea lor, dezvoltarea sectorului industriei şi problemele ridicate de lipsa forţei de muncă”, a explicat Dumitru Constantin, preşedintele CONPIROM. Primarul Capitalei, Adriean Vi­dea­nu, prezent la aniversare, a spus că o guvernare nu trebuie să încurce sectorul privat, cu atît mai puţin patronatele, care re­pre­zintă motorul dezvoltării econo­miei. 

CONPIROM a fost înfiinţată acum 16 ani, iar ieri a sărbătorit prima zi a industriei române. Confederaţia este alcătuită din 14 organizaţii şi asociaţii, dintre care

12 sînt afiliate la importante or­ga­nizaţii internaţionale. În prezent, confederaţia are peste un milion de angajaţi şi peste 1.450 de societăţi comerciale înscrise la Registrul Comerţului. Membrii confederaţiei asigură peste 70% producţia industrială a ţării.

×
Subiecte în articol: economic