x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 175 de milioane de euro din PNDI ajung la Suceava şi Botoşani

175 de milioane de euro din PNDI ajung la Suceava şi Botoşani

de Elena Stan    |    15 Apr 2011   •   15:12

Primii bani prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, administrat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au fost alocaţi pentru judeţele Botoşani şi Suceava. În acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 149,676 kilometri de drum judeţean şi 188,095 kilometri de drum de interes local din judeţele Botoşani şi Suceava.

"MDRT a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 149,676 kilometri de drum judeţean şi 188,095 kilometri de drum de interes local din judeţele Botoşani şi Suceava, pentru perioada 2011-2013", a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării. Costurile maxime estimate sunt de 569 milioane lei fără TVA (peste 175 de milioane de euro) pentru cele două judeţe, 208,6 milioane lei pentru Botoşani şi 360,4 milioane lei pentru Suceava, potrivit MDRT. Ofertele depuse vor fi deschise în data de 30 iunie 2011. 

'Pentru ca achiziţiile să se facă transparent, momentul deschiderii va fi online şi poate participa şi presa şi opoziţia, pe 30 iunie', a afirmat Elena Udrea. 

Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor. Această licitaţie este prima din seria celor care vor urma pentru toate judeţele ţării, potrivit MDRT. 'La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice', a menţionat Elena Udrea. Potrivit unui comunicat MDRT, pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut; clasamentul se va întocmi luând în calcul costul total pentru toate obiectivele din judeţele Botoşani şi Suceava. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor. Operatorii economici interesaţi vor trebui să prezinte cel puţin un contract de proiectare similar încheiat în ultimii 3 ani şi 3 contracte de lucrări similare executate în ultimii 5 ani, certificate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 sau echivalente şi declaraţie privind asigurările. Constituie cerinţă minimă de selectare o cifră de afaceri medie globală pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de mimim 500 milioane lei fără TVA. Procedurile de achiziţie publică a lucrărilor pentru celelalte judeţe care vor beneficia de investiţii prin PNDI se vor derula pe loturi, în perioada următoare.

Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani) dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. Se acceptă, cu acordul proiectantului şi al beneficiarului, folosirea unor soluţii alternative, în vederea reducerii costurilor fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea MDRT pndi