x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 2.000 de persoane din Kuwait vor să vină la tratament în România

2.000 de persoane din Kuwait vor să vină la tratament în România

20 Oct 2011   •   16:26

Reprezentantii unui spital privat din Kuwait dezvolta un proiect de sanatate in Romania prin care vor sa trimita la tratament in Romania circa 2.000 de persoane in fiecare an, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii, s-au intalnit joi la sediul MDRT cu reprezentantii unui spital privat din Kuwait care dezvolta un proiect de turism de sanatate in Romania.

"Proiectul a demarat in cursul acestui an si presupune tratament de recuperare pentru pacientii kuwaitieni ai spitalului Alorf in unitati turistice specializate din statiunea balneara Baile Felix, tinta fiind de 2.000 de turisti pe an in Romania", se arata in comunicat.

Potrivit reprezentantilor MDRT, directorul spitalului, doctorul Mansour Alorf, le-a declarat oficialilor romani ca este "extrem de multumit" de colaborarea unitatii medicale din Kuwait cu universitati de profil romanesti, cu medicii romani, cu operatorii de turism din statiunea balneara Baile Felix si ca gradul inalt de satisfactie al pacientilor care s-au recuperat deja in Romania ofera perspectiva extinderii acestei colaborari.

Totodata, doctorul Imad El Amin de la Spitalul Alorf a vorbit despre intentia de a dechide o unitate sanitara in Romania.

Spitalul Alorf a derulat o campanie de promovare in Kuwait a tratamentelor de la Baile Felix, tiparind 500.000 de pliante de prezentare a statiunii romanesti, distribuite impreuna cu principalele ziare de limba araba din Kuwait.

In paralel cu aceasta actiune, statiunea balneara romaneasca a fost promovata in presa scrisa si pe televiziunile locale si nationale din Kuwait.

×