x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 20.000 de restanţieri doar la BCR

20.000 de restanţieri doar la BCR

de Daniela Ivan    |    12 Mai 2009   •   00:00

Banca Comercială Română (BCR) are în vedere restructurarea a 5.000 de credite ipotecare sau de consum cu ipotecă şi a 15.000 de împrumuturi de consum.



Cea mai mare bancă din sistemul bancar din România se confruntă cu 5.000 de rău platnici care nu-şi mai plătesc la timp creditele ipotecare şi cu 15.000 de clienţi care au dificultăţi în a-şi plăti împrumuturile de consum, a declarat vicepreşedintele de retail şi private banking al băncii, Martin Skopek.

Cifrele nu sunt încă îngrijorătoare dacă le raportăm la totalul numărului de credite acordate de bancă, aproximativ un milion. Skopek a precizat că împrumuturile vizate pentru restructurare au valori diferite, dar a punctat că suma medie a ipotecilor este de 40.000 de euro.

SOLUŢIE
Restructurarea unui credit se poate face în general pentru ca plăţile unei datorii să fie mai uşor de realizat, iar probabilitatea returnării unui împrumut să crească. Procesul de restructurare se poate realiza prin acordarea unei perioade de graţie privind plata dobânzii sau a principalului, prin rescadenţarea datoriilor sau prin renegocierea mai multor condiţii de rambursare. BCR a fixat anumite condiţii pentru restructurare, de exemplu cât timp este întârziată plata împrumutului sau dacă clientul respectiv are o istorie în achitarea mai târzie a ratelor.

×
Subiecte în articol: economic