x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 20 de ani inchisoare pentru evaziune

20 de ani inchisoare pentru evaziune

22 Mar 2005   •   00:00

Evaziunea fiscala va fi asimilata infractiunii si pedepsita cu inchisoare de la 6 luni pana la 20 de ani, in functie de valoarea prejudiciului, potrivit proiectului de lege pentru combaterea evaziunii fiscale elaborat de Agentia de Administrare Fiscala.

In prezent, actul normativ cuprinde sanctiuni pentru 15 fapte de evaziune fiscala, unele pedepse cu inchisoarea putand fi inlocuite prin amenda penala. Instanta poate reduce la jumatate limitele pedepselor daca in timpul urmaririi penale sau a judecatii, pana la pronuntarea primei hotarari de condamnare, inculpatul achita integral prejudiciul cauzat. O reducere a pedepsei cu o treime se aplica si in cazul acoperirii prejudiciului in cursul judecatii de apel sau in recurs.

TERMENE. Este evaziune fiscala sustragerea de la control prin declararea eronata a sediului social sau a unui sediu social fictiv (3-10 ani), precum si retinerea si nevarsarea obligatiilor fiscale, a sumelor reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa (6 luni-2 ani), infractiune care poate fi inlocuita cu amenda de la 100-500 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: economic