x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 lucruri care îți pot destabiliza bugetul și cum să treci de acest impas

3 lucruri care îți pot destabiliza bugetul și cum să treci de acest impas

18 Mar 2024   •   12:36
3 lucruri care îți pot destabiliza bugetul și cum să treci de acest impas
Sursa foto: shutterstock

Pe parcursul vieții tale, este posibil să te confrunți cu situații neașteptate care să reprezinte o urgență din punct de vedere financiar.

Chiar dacă stai foarte bine la capitolul educație financiară, evenimentele neprevăzute îți pot destabiliza bugetul. Însă există soluții pentru orice situație atunci când nu ai economii. Cu toate acestea, este mai bine să previi, iar conștientizarea unor potențiale probleme te poate încuraja să te pregătești pentru orice eventualitate. Iată câteva exemple de lucruri care îți pot afecta bugetul personal:

 

  1. Urgențe medicale

 

O intervenție medicală de urgență poate genera costuri semnificative. Chiar și cu asigurare medicală, unele tratamente sau proceduri pot necesita o contribuție financiară substanțială. Este important să fii pregătit să faci față acestor situații prin crearea unei rezerve financiare care să acopere cheltuielile medicale neprevăzute.

 

  1. Defecțiuni la mașină

 

O defecțiune la mașină poate genera presiune financiară, mai ales dacă nu este vorba despre o reparație rapidă. Piesele de schimb sunt destul de scumpe, iar dacă adaugi și prețul manoperei, cel mai probabil va trebui să investești rapid niște bani în mașină dacă depinzi de vehicul ca să te deplasezi. Ar fi bine să iei în calcul crearea unui plan de rezervă pentru astfel de situații și să pui lunar o sumă în contul de economii pentru întreținerea autoturismului. Între timp, dacă deja te confrunți cu o astfel de problemă, apelează la un credit rapid, care să te scoată din impas. De asemenea, dacă ai rude sau prieteni care te pot împrumuta, va fi mai ușor să ieși din impas.

 

  1. Defecțiuni în casă

 

Defecțiunile la mașină nu sunt singurele momente în care ai nevoie de economii, deoarece situații similare pot să apară și atunci când vine vorba de imobilul în care stai. Fie că este vorba despre reparația electrocasnicelor, a sistemului de termoficare sau pur și simplu a venit momentul să schimbi mobila uzată, ai de-a face cu diverse cheltuieli. În funcție de caz, cu puțină îndemânare, s-ar putea să poți rezolva de unul singur, iar pe amazingarchitecture.com găsești un ghid util. Cu toate acestea, uneori trebuie să apelezi la specialiști, mai ales dacă problemele țin de instalație, iar acest lucru presupune un efort financiar.

 

În concluzie, dacă vrei să îți menții bugetul sub control și să faci față cu ușurință momentelor neprevăzute, este esențial să anticipezi astfel de evenimente și să îți construiești o rezervă financiară.

 

Photo: Shutterstock

 

×