x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 57% dintre români cred că generațiile viitoare vor fi afectate de poluare

57% dintre români cred că generațiile viitoare vor fi afectate de poluare

01 Noi 2021   •   09:29
57% dintre români cred că generațiile viitoare vor fi afectate de poluare

Doar 20% dintre români știu că țara noastră și-a consumat cota de poluare pe întregul an din 21 iunie 2021, dar 57% cred că generațiile viitoare vor fi afectate de schimbările climatice, arată un studiu al Ambasadei Sustenabilităţii în România.

Totodată, 50% cred că firmele sunt responsabile pentru binele planetei, astfle încât tinerii din Generația Z, cu vârste între 15-24 de ani, vor ca acestea să fie taxate în acest scop, dar Generația Millenials, cu vârste între 24-34 de ani, nu cred că acest lucru se va întâmpla.

Mai mult, 47% dintre persoanele participante la studiu vor să consume mai responsabil resursele planetei, iar 16% cred că nu este responsabiltatea lor. 50% cred ca este nevoie de schimbarea comportamentelor pentru reducerea popluării, 48% consideră că este nevoie de rersurse de calitate și accesibile, 39% vor să se economisească electricitatea, 38% să se îmbunătățească infrastructurii, 38% sistemul de sănătate, iar 37% grijă față de speciile pe cale de dispariție, 

Însă atenția pentru generațiile următoare înseamnă pentru 37% dintre români educație, 35% sănătate, 24% combaterea sărăciei. În plus, 45% sunt de părere că generațiile viitoare se vor organiza social altfel decât până acum, 63% cred că inegalitățile economice dntre bogați și săraci vor crește, 48% sunt de părere că vor fi și mai mulți analfabeți funcțonal și că sistemul de sănătate nu se va îmbunătăți.

Pentru binele planetei, 64% cred că statul este responsabil, 59% instituțiile nternațonale și 56% fiecare persoană. 45% dintre români consderă că este nevoie de muncă decentă și creștere economică, 42% de educație, 41% de combaterea sărăciei, 38% sănătate, 38% protejarea naturii. 

Studiul se numește "Cum îşi imaginează românii că arată un viitor sustenabil?" a fost efectuate pe 1.003 respondenţi între 15 şi 64 ani, utilizatori de Internet, din mediul urban şi rural.
 

×
Subiecte în articol: schimbari climatice