x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 650 de lei, salariul minim în 2010!?

650 de lei, salariul minim în 2010!?

07 Oct 2009   •   00:00

Patronatele propun pentru anul 2010 un salariu minim pe economie de 650 lei, anunţă Dan Matei Agathon, secretar general al Confederaţiei patronale COMPIROM. ,,Ca semnatari a 17 contracte colective de muncă la nivel de ramură din totalul de 23, pot spune, în numele angajatorilor pe care îi reprezint, că nu putem acorda, pentru anul viitor, un salariu minim pe economie mai mare de 650 lei", a precizat Agathon, citat de Agerpres.



Sindicaliştii au cerut, marţi, la întâlnirea cu primul ministru Emil Boc şi cu ministrul interimar al muncii familiei şi protecţiei sociale, Gheorghe Pogea, un salariu minim de 740 lei, această solicitare fiind şi una din revendicările mitingului de miercuri din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Atât Guvernul, cât şi sindicatele sunt de acord cu un singur salariu minim pe economie. Medierea între partenerii sociali, pe această temă, va începe, joi, la ora 9,30, când la Ministerul Muncii se vor întruni liderii confederaţiilor sindicale şi patronale semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel naţional.

×
Subiecte în articol: economic