Criza nu a influenţat obiceiurile de pregătire a cămării pentru iarnă, circa 80% din români conservând murăturile în casă, nivel aproximativ similar cu cel relizat în 2008, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GFK România.
Românii conservă cel mai mult murăturile (peste 80% din gospodine), iar gemurile, dulceaţa şi legumele la borcan sunt modalităţi de conservare folosite de aproximativ două treimi din acestea. O modificare s-a observat doar pe segmentul de legume sau fructe, două treimi din gospodine declarând că au conservat sau vor conserva mai puţine legume sau fructe decât anul trecut, principalele motive pentru această scădere fiind cele de ordin financiar. Bucureştenii conservă mai puţin fructe şi legume, spre deosebire de olteni, care preferă gemurile, dulceaţa şi compotul, sau bănăţeni, care optează mai mult pentru fructe congelate. Modalităţile de conservare sunt direct influenţate de stilul de viaţă. Astfel că, dacă o familie formată din mai multe persoane pune la conservat în mare parte murături, gem sau dulceaţă, persoanele singure conservă mai mult legume. Persoanele divorţate sau separate obişnuiesc să conserve mai mult legume şi fructe congelate.
Citește pe Antena3.ro