x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 800 de milioane de euro, cumpărături online cu cardul

800 de milioane de euro, cumpărături online cu cardul

27 Mar 2012   •   15:31
800 de milioane de euro, cumpărături online cu cardul

Valoarea estimata a tranzactiilor online cu carduri emise in Romania s-a apropiat anul trecut de 800 de milioane de euro, in urcare cu circa 40% fata de anul precedent, din care 600 de milioane de euro reprezinta plati in afara tarii, a declarat directorul general al Visa Romania, Catalin Cretu.

“Practic, cifrele ne spun ca romanii au incredere in platile online si cumpara din ce in ce mai mult de pe magazinele online, mai ales de pe cele din afara tarii. Trendul de crestere se va mentine si in 2012 si, in acest context, valoarea tranzactiilor online cu carduri emise in Romania va depasi un miliard de euro la finele anului', a spus Cretu. El a amintit ca datele Romcard arata ca volumul comertului electronic cu plata online a inregistrat anul trecut o crestere de 24% fata de anul anterior, ajungand la aproape 160 de milioane de euro. Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, valoarea platilor efectuate cu carduri de debit efectuate s-au apropiat de 17 miliarde de lei in 2011, de la circa 14 miliarde de lei in urma cu an.

“Comertul online nu mai este pionierat. Practic, platile online cu cardul depasesc 20% din valoarea totala a platilor efectuate cu cardul anul trecut', a spus Cretu. Datele BNR arata ca romanii detin peste 13 milioane de carduri.

×