Producatorii de alcool vor fi obligati sa detina o capacitate de minimum 100 hl pe zi, iar cei de uleiuri minerale sa produca peste 60% marfa accizabila. Si tranzactiile imobiliare in scop comercial ale populatiei vor fi impozitate.
Fiscul a finalizat o propunere legislativa prin care doreste sa limiteze evaziunea fiscala cu alcool, petrol si din domeniul imobiliar prin modificarea mai multor prevederi din Codul Fiscal, de Procedura Fiscala si Codul Comercial, a anuntat Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). ALCOOL. Producatorii de alcool vor fi obligati sa detina in proprietate instalatiile, sa aiba o capacitate de productie de minimum 100 hectolitri pe zi, iar mijloacele de transport utilizate sa fie dotate cu sistem GPS, pentru ca marfa accizabila sa poata fi urmarita pe tot parcursul transportului. Instalatiile de productie a alcoolului vor fi expertizate autorizat, iar producatorul va trebui sa asigure functionarea la 80% din capacitate. Efectul asteptat va fi de scadere a numarului de producatori, avand in vedere ca acum functioneaza peste 2.000 de producatori. PETROL. Noile reguli stabilesc ca 60% din produsele rafinariilor cu o capacitate de un milion de tone sa fie accizabile. Presedintele ANAF a explicat metoda prin care unele rafinarii fraudeaza statul si nu platesc accizele. Acestea declara ca fabrica uleiuri minerale, produse neaccizabile, dar care tratate cu un solvent devin combustibil ce se vinde la pompa. "Declara ca 80% din productia lor este formata din uleiuri minerale neaccizabile, care se folosesc, de exemplu, la fabricarea de vopsele. Normal ar fi invers, insa firmele respective folosesc acest tertip pentru a evita plata accizelor", a declarat presedintele ANAF. IMOBILIAR. ANAF propune modificarea Codului Comercial, astfel ca vanzarea-cumpararea repetata de terenuri si constructii de aceeasi persoana fizica sa fie considerata act comercial si supusa platii taxei pe valoarea adaugata.
DEMISIA LUI VLADESCU
|
Vicepresedintele Partidului Conservator Nicolae Popa i-a cerut ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, sa-si dea demisia de onoare, pentru ca a declansat o adevarata criza in sistemul fiscal. Popa a spus ca Vladescu a gresit grav prin erorile din Codul Fiscal, unde unele prevederi referitoare la impozitarea microintreprinderilor se bat cap in cap. "A veni din nou acum cu Codul Fiscal si a-l supune dezbaterii si adoptarii de catre Parlament pentru necorelari si greseli evidente nu mi se pare corect, pentru ca ajungem de rasul curcilor", a spus Popa.
|
Citește pe Antena3.ro