x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acţiunile UniCredit şi Intesa Sanpaolo, suspendate pe bursă

Acţiunile UniCredit şi Intesa Sanpaolo, suspendate pe bursă

de Daniela Ivan    |    24 Iun 2011   •   12:22

Actiunile bancilor italiene UniCredit si Intesa Sanpaolo s-au prabusit si au fost suuspendate pentru scurt timp de la bursa. Evenimentul a avut loc dupa ce agentia de rating Moody's a pus sub supraveghere, pentru o posibila retrogradare, ratingurile mai multor banci din Italia, transmite Bloomberg.
Cotatia UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a inregistrat cea mai mare scadere, de pana la 8,9%, pana la ora 12:48, respectiv ora 13:48 ora Romaniei. Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia dupa active, s-a prabusit cu pana la 7,2%. Ambele cotatii au fost suspendate pentu scurt timp.
Moody's a avertizat ca ar putea retrograda 13 banci din Italia, inclusiv Intesa Sanpaolo, intrucat aceastea ar deveni vulnerabile in cazul unei revizuiri in scadere a ratingului guvernului italian. Agentia de evaluare financiara a afirmat, saptamana trecuta, ca ratingul de tara al Italiei ar putea fi inrautatit din cauza incetinirii cresterii economice si a posibilitatii majorarii costurilor de finantare in contextul crizei datoriilor suverane.
Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania prin Intesa Sanpaolo Bank, in timp ce UniCredit controleaza UniCredit Tiriac Bank.

×