x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adidas va închide mai multe reprezentanţe

Adidas va închide mai multe reprezentanţe

05 Mai 2009   •   00:00

Adidas încearcă să economisească 100 de milioane de euro anul acesta prin închiderea mai multor reprezentanţe regionale din Europa şi Asia dar şi prin renunţarea la unele magazine.



Măsura este luată de compania multinaţională cu sediul în Germania, pentru a echilibra rezultatele financiare proaste din primul semestru cauzate de costurile ridicate dar şi de problemele diviziei Reebok.

Profitul companiei germane a scăzut la 58 milioane euro, cu 80% în primele trei luni după costurile uriaşe suportate pentru restructurarea diviziei americane Reebok dar şi creşterea cheltuielilor pe pieţele emergente.


Profitul net a coborât de la 169 milioane euro la numai cinci milioane euro, scăderea de 97% având loc în perioada ianuarie-martie 2008. Vânzările Adidas au scăzut cu 1,7% la 2,58 miliarde euro de la 2,62 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Adidas a pierdut 10% din capitalizare pe bursa de la Frankfurt în urma prezentării raportului trimestrial, iar acţiunile companiei sunt, în şedinţa de marţi, cele mai neperformante titluri din componenţa indicelui blue-chip DAX.

Compania germană a preluat Reebok în 2006 pentru a-şi consolida poziţia pe segmentul articolelor clasice de vestimentaţie sport şi se plasa mai favorabil în competiţia cu liderul mondial Nike. Reebok însă are probleme mari, în special în America de Nord, unde Adidas a înregistrat o cădere de 14% a vânzărilor în primele trei luni.

×
Subiecte în articol: economic