x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Oros: Fermierii vor avea acces la credite cu dobândă ROBOR de 2%

Adrian Oros: Fermierii vor avea acces la credite cu dobândă ROBOR de 2%

12 Mai 2020   •   15:42
Adrian Oros: Fermierii vor avea acces la credite cu dobândă ROBOR de 2%

Fermierii afectaţi de pandemia de coronavirus vor avea acces la credite cu o dobândă ROBOR de 2%. Valoarea creditului va fi de până la 85% din suma totală pe care o vor primi ca subvenţie în această perioadă, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

"Pentru a facilita accesul fermierilor la creditare în condiţii avantajoase, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), împreună cu băncile comerciale şi cu Fondul de Garantare au încheiat convenţii, în aşa fel încât pe baza adeverinţelor emise de APIA fermierii să aibă acces la credite cu o dobândă ROBOR de 2%. Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate atât din FEGA cât şi pentru suma totală pe care fermierii o va primi ca şi subvenţie în această perioadă", a spus demnitarul.

Acesta a mai precizat că adeverinţele vor fi eliberate de APIA începând cu 15 mai 2020, cu două luni mai devreme, comparativ cu 2019.

"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor afectaţi de evoluţia pandemiei coronavirus, fermierii pot primi adeverinţele la 2-3 zile de la data depunerii cererilor. Asta este promisunea colegilor mei de la APIA şi cu siguranţă se vor ţine de cuvânt", a mai spus Oros.

×
Subiecte în articol: agricultura fermieri robor