x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroport în sudul Bucureştiului

Aeroport în sudul Bucureştiului

de Daniela Ivan    |    16 Feb 2008   •   00:00

Autorităţile vor să impulsioneze dezvoltarea părţii de sud a Bucureştiului prin construire unui aeroport în această zonă şi prin finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti.

Autorităţile vor să impulsioneze dezvoltarea părţii de sud a Bucureştiului prin construire unui aeroport în această zonă şi prin finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că studiul de fezabilitate privind stabilirea locaţiei aeroportului este în curs de elaborare şi că acesta va fi finalizat la jumătatea acestui an. Acesta ar putea fi cuprins în bugetul din 2009. Ministrul a mai precizat că instituţia pe care o conduce a iniţiat demersuri pentru a prelua proiectul de construire a canalului Dunăre-Bucureşti de la Ministerul Mediului, unde a fost gândit ca un canal de irigaţii. “Am iniţiat demersuri pentru a prelua proiectul. După ce va ajunge la noi vom face un studiu de fezabilitate pentru a fi transformat în canal de navigaţie”, a spus Orban.

 

BLOCAJE.Primăria Capitalei consideră că dezvoltarea excesivă a părţii de nord a Capitalei dezechilibrează oraşul. “Bucureştiul este în acest moment un oraş debalansat, prin expansiunea groaznică spre nord, iar noi considerăm că partea de sud a Capitalei trebuie ajutată”, a declarat Răzvan Murgeanu, la o conferinţă organizată la Târgul Internaţional de Apartamente Condominium. El a explicat că nordul atrage investiţii datorită aeroportului din Otopeni şi a DN 1 care leagă Capitala de Valea Prahovei, însă construcţia celor două obiective ar contarabalansa situaţia.

×
Subiecte în articol: economic