x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agrostar: Micii producători agricoli nu vor mai putea să vândă produsele în pieţe

Agrostar: Micii producători agricoli nu vor mai putea să vândă produsele în pieţe

de Irina Crudu    |    21 Apr 2010   •   00:00

Organizaţia sindicală Agrostar vrea ca micii producători agricoli să fie exceptaţi de la obligaţia de a se înregistra la Registrul Comerţului, în caz contrar aceştia nemaiputând să îşi desfacă producţia în pieţe şi târguri.

Acest lucru va facilita profitul uşor al intermediarilor şi sărăcirea ţăranului, explică Ştefan Niculae, preşedintele Agrostar.

"Efectul imediat al aplicării ordonanţei (OUG 44/2008 privind micii producători agricoli) este acela că producătorul agricol mic nu va mai putea să îşi desfacă producţia în pieţe şi târguri dacă nu este înregistrat la Registrul Comerţului ca persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau familială, determinându-l astfel să îşi vândă producţia intermediarilor şi facilitând astfel profitul uşor al acestora şi sărăcirea ţăranului", a declarat Ştefan Niculae.

Agrostar menţionează că nu se mai alocă niciun fel de sprijin de la bugetul de stat pentru producătorii agricoli, iar subvenţiile sunt plătite cu mari întârzieri.

La sfârşitul lunii martie, agricultorii membri ai Federaţiei Sindicale Agrostar, au pichetat sediul Ministerului Agriculturii dar multe dintre cerinţele lor nu au primit răspuns. Aceştia pregătesc o manifestaţie de mai mari proporţii în cursul lunii mai.

×
Subiecte în articol: redactie agricultura agrostar