x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ALGORITM POLITIC/Liliana Mincă a fost schimbată de la Loterie

ALGORITM POLITIC/Liliana Mincă a fost schimbată de la Loterie

18 Feb 2009   •   00:00
ALGORITM POLITIC/Liliana Mincă a fost schimbată de la Loterie

Liliana Mincă (foto) a fost revocată din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Loteriei. La conducere a fost numit Gheorghe Benea, desemnat de PD-L.



Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, Liliana Mincă, a declarat că va încasa o indemnizaţie brută de 87.419 lei cu titlu de daune interese pentru că a fost destituită înainte de finalul contractului de mandat, ce era stabilit pentru 17 martie 2010. "AGA a hotărât să-mi acorde drepturile conform articolului 10, alineatul 4 din contractul de mandat deoarece am fost revocată din cauze neimputabile. Tot în contractul de mandat a fost stabilită o dispoziţie privind premiul anual aferent anului 2008, al cărui cuantum va fi hotărât după prezentarea datelor financiare pe anul trecut", a spus Mincă. După aprobarea situaţiilor financiare anuale, conducătorului operatorului economic i se poate acorda un premiu anual de cel mult 12 remuneraţii brute lunare, proporţional cu gradul de depăşire a obiectivelor de performanţă stabilite prin contractul de mandat.

SCHIMBARE POLITICĂ
Partidul Conservator consideră că înlocuirea Lilianei Mincă de la conducerea Loteriei Române este un gest politic, ce ţine de algoritmul politic şi nu are legătură cu competenţa profesională a acesteia, a declarat secretarul general al partidului, Codruţ Şereş. "În mod normal, Liliana Mincă ar trebui să atace în Justiţie această schimbare. Dar este opţiunea ei", a adăugat Şereş. El a precizat că PC nu este de acord cu demiterea Lilianei Mincă şi că este evident faptul că, potrivit algoritmului politic, după împărţirea posturilor, funcţia de preşedinte al Loteriei a revenit PD-L. Şereş a spus că nu a participat la negocierile privind atribuirea posturilor.

Liliana Mincă a preluat conducerea Companiei Naţionale Loteria Română în martie 2006, după revocarea din funcţie a lui Nicolae Cristea. Potrivit statutului Loteriei, Adunarea Generală a Acţionarilor numeşte şi revocă membrii CA şi le stabileşte remuneraţia. Loteria este condusă de Consiliul de Administraţie, iar unul dintre membri este desemnat prin ordin al Ministrului Finanţelor şi îndeplineşte funcţia de preşedinte.

×
Subiecte în articol: economic minca minc