x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Am luat 300 milioane de euro de la Banca Mondială

Am luat 300 milioane de euro de la Banca Mondială

de Daniela Ivan    |    21 Ian 2011   •   15:51

Board-ul Băncii Mondiale a stabilit că România a îndeplinit toate condiţiile pentru a putea lua cea de-a doua tranşă în valoare de 300 de milioane de euro, din  împrumutul de un miliard de euro. Acest program face parte din pachetul de sprijin în valoare de 20 de miliarde de euro, acordat României de FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în mai 2009.

Banii vor fi folosiţi în trei mari domenii, informează reprezentanţii BM. O primă destinaţie o reprezintă îmbunătăţirea fiscală şi managementul finanţelor publice, inclusiv în sănătate şi educaţie. O altă utlizarea este cea legată de consolidarea "sistemelor de protecţie socială pentru a răspunde nevoilor imediate ale celor săraci şi vulnerabili asigurând în acelaşi timp o protecţie mai socială durabilă pe termen mai lung", se arartă în comunicatul Băncii Mondiale. În plus, o parte din fonduri vor merge şi către consolidarea în planificarea de urgenţă a sectorul financiar.

Primul împrumut a fost aprobat de BM pe 16 iulie 2009, a fost semnat pe 1 septembrie 2009 şi a fost efectiv eliberat pe 20 octombrie 2009. Acesta a fost în valoare de 300 de milioane de euro.

×