x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ameninţări de procese la Fondul Proprietatea

Ameninţări de procese la Fondul Proprietatea

27 Sep 2009   •   00:00

Acţionarii minoritari ai Fondului Proprietatea (FP) ameninţă cu procese în cazul în care Comisia de selecţie a administratorului va renegocia anumite prevederi. Acţionarii au şanse absolute de câştig, mai ales că la Adunarea Generală a Acţionarilor FP din 7 septembrie s-a aprobat contractul în forma actuală.

"Cei de la comisie nu au putut începe negocierile, deşi luni, 28 septembrie, expiră termenul pe care l-au primit de la Finanţe. Ei nu pot da curs unei cereri a MFP, deşi este acţionarul majoritar, dacă acea solicitare nu a primit avizul acţionarilor. Sunt deja mici acţionari care se opun renegocierii şi ar putea să dea în judecată Comisia, cu şanse de câştig absolute, pentru că orice acţiune trebuie să primească votul acţionarilor în AGA", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Fondul Proprietatea.

Finanţele au anunţat însă condiţiile cerute de Guvern după ce au dat votul de aprobare a contractului de administrare în forma actuală.

Procesul verbal al Adunării Generale a Acţionarilor din 7 septembrie precizează clar că a fost aprobat contractul cu Franklin Templeton Investment şi că "După terminarea votului la acest punct (aprobarea contractului cu Franklin Templeton Investment- n.r.), reprezentantul acţionarului majoritar, Ministerul Finanţelor Publice, a informat pe ceilalţi acţionari prezenţi la adunare că: adresează o cerere Comisiei de Selecţie ca să reia negocierile cu Franklin Templeton Investment Management în sensul reformulării sau completării clauzelor contractuale de natură a îmbunătăţi protecţia Fondului Proprietatea în cadrul acestui contract şi solicită ca în termen de 20 de zile calendaristice Comisia de selecţie să supună aprobării Guvernului, forma renegociată a contractului. MFP a cerut consemnarea în procesul verbal a acestor puncte".

Termenul expiră mâine.

×
Subiecte în articol: economic