x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De ce să angajezi nepalezi pentru afacerea ta?

De ce să angajezi nepalezi pentru afacerea ta?

15 Feb 2023   •   13:55
De ce să angajezi nepalezi pentru afacerea ta?

Lipsa de personal este un subiect foarte des dezbătut în rândul antreprenorilor români. Multe industrii și domenii se confruntă cu fluctuații sau chiar deficit de personal, aspecte care influențează eficiența activităților interne, fluxul și, mai ales, rezultatele obținute.

Pentru a ocupa posturile de muncă disponibile, angajatorii pot recruta muncitori din țările asiatice. Cei care s-au îndreptat deja către soluția de angajare nepalezi, au resimțit schimbări în activitățile desfășurate și avantaje considerabile.

Muncitorii din Nepal par a fi în prezent alegerea ideală pentru industria HoReCa

HoReCa este unul din sectoarele cu cel mai mare deficit de personal. Chiar și atunci când antreprenorii găsesc candidați pentru posturile disponibile, mare parte dintre ei sunt fără experiență, rămân pe o perioadă scurtă de timp sau pur și simplu nu fac față cerințelor. Drept urmare, în permanență există fluctuații de personal și posturi care rămân neocupate.

Muncitorii din Nepal reprezintă o resursă valoroasă pentru industria ospitalității. Vedem tot mai mult în restaurante chelneri, barmani sau chiar bucătari de această origine, care întregesc echipele și contribuie la buna desfășurare a activităților. Angajatorii care au decis că este momentul să se reorienteze către muncitori Nepal au înțeles aportul pe care aceștia îl aduc. Sunt oameni calificați, muncitori și cu simț al răspunderii bine dezvoltat.

Ce calități au în plus nepalezii față de ceilalți candidați din țările asiatice?

Calitățile care îi definesc pe nepalezi sunt sociabilitatea și meticulozitatea. Sunt persoane foarte comunicative, atente la detalii și cu mult respect față de ceilalți, calități care, de altfel, sunt necesare pentru a lucra în industria ospitalității. În acest sector, majoritatea posturilor presupun interacțiune cu clienții. Este nevoie de oameni comunicativi, disciplinați și care știu să pună confortul clienților pe primul plan.

De asemenea, aceste calități îmbunătățesc calitatea serviciilor prestate. Clienții vor aprecia întotdeauna personalul care comunică eficient, care oferă ajutor în orice circumstanțe și care este atent la fiecare mic detaliu.

Așadar, procesul de recrutare muncitori Asia reprezintă o opțiune care merită a fi luată în considerare de orice antreprenor care activează în industria HoReCa, fie că este vorba de un restaurant, de un lanț hotelier sau doar de o mică cafenea.

Majoritatea candidaților din Nepal au și avantajul cunoașterii limbi engleze

Pe lângă toate calitățile menționate anterior, muncitorii din Nepal au și avantajul cunoașterii limbii engleze. Acest aspect este esențial în industria ospitalității, fiindcă întotdeauna există posibilitatea de a interacționa cu turiști străini.

Fără îndoială, a angaja muncitori Nepal reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru antreprenorii care se află în impas. Iar acest lucru este valabil în orice industrie. Așa cum bine se știe, HoReCa nu este singurul domeniu afectat de lipsa de personal. Construcții, agricultură, asistență și îngrijire, producție, reciclare, curățenie sau FMGC sunt domenii care se confruntă cu aceeași situație. Drept urmare, pentru a reduce impactul negativ asupra profitabilității firmelor, soluția de angajare nepalezi rămâne una dintre cele mai fiabile.

Dacă și tu ești antreprenor și rămâi mereu cu posturi neocupate, îți sugerăm să iei în calcul această opțiune. Este avantajoasă nu numai prin prisma avantajelor pe care muncitorii nepalezi le aduc, ci și datorită costurilor implicate. Chiar dacă această procedură de angajare nepalezi este mai complexă și presupune respectarea mai multor condiții, pe termen mediu și lung se dovedește a fi mai avantajoasă și din punct de vedere al costurilor. Spre deosebire de angajații români, care nu mai sunt dispuși să muncească pe salariul minim pe economie, nepalezii acceptă acest salariu fiindcă este cu mult peste ceea ce pot obține în țara de proveniență. În plus, sunt mai determinați, mai implicați, dau dovadă de profesionalism la locul de muncă și sunt recunoscători pentru oportunitatea primită.

 

×