x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anunț șoc de la Ministerul Finanțelor: Accizele la combustibil vor creşte de la 15 septembrie

Anunț șoc de la Ministerul Finanțelor: Accizele la combustibil vor creşte de la 15 septembrie

30 Aug 2017   •   16:59
Anunț șoc de la Ministerul Finanțelor:  Accizele la combustibil vor creşte  de la 15 septembrie

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că accizele la combustibil vor creşte în două etape, de la 15 septembrie şi de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil.

"În privinţa accizelor, am făcut, domnule prim ministru, o analiză. Ele vor creşte, după cum ştiţi", a afirmat Mişa.

El a explicat că termenele pe care le-a stabilit sunt 15 septembrie şi 1 octombrie, în fiecare dintre aceste etape acciza la toate cele trei categorii de combustibil, benzină cu plumb, fără plumb şi motorină, va creşte cu câte 0,16 lei.

Ministrul a spus că măsura de creştere a accizelor la combustibil va fi luată în etape, pentru a nu produce un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ.

"Această măsură se produce în etape pentru a nu produce un şoc la nivelul consumului, şoc care poate genera creşteri de preţ, ar urma scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat, având încasări mai mici la bugetul de stat şi nu se mai atinge un obiectiv", a afirmat Mişa. AGERPRES

×