x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Arabii investesc în proiectul Nabucco

Arabii investesc în proiectul Nabucco

16 Aug 2009   •   00:00

Profiturile firmei de prospecţiuni Dana Gas din Emiratele Arabe Unite au fost de 106,6 milioane de dolari în al doilea sfert al anului 2009, ca urmare a participării sale, împreună cu un consorţiu european, la construirea conductei de gaze naturale Nabucco, în Kurdistanul irakian, relatează cotidianul economic Arabian Business.



Dana Gas a vândut zece la sută din acţiunile sale firmei austriece OMV, pentru suma de 350 de milioane de dolari, plătiţi subsidiarei sale Crescent Petroleum, iar compania MOL, din Ungaria, va ceda trei la sută din acţiunile sale companiilor Dana Gas şi Crescent Petroleum, în schimbul a zece la sută din acţiunile firmei Pearl Petroleum, altă subidiară a Dana Gas.

Firma de prospecţiuni de gaze naturale a anunţat, de asemenea, descoperirea de noi zăcăminte în Egipt, ţară din care provine cea mai mare parte a veniturilor sale. Planul să de investiţii în Egipt şi Kurdistanul irakian se ridică la 500 de milioane de dolari în anul 2009 într-un efort de a accelera producţia de gaz natural.

×
Subiecte în articol: economic