x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Arieratele, formă de sabotaj macroeconomic

Arieratele, formă de sabotaj macroeconomic

27 Oct 2010   •   00:00

"Statul român datorează aproximativ 2 miliarde de euro firmelor private. O asemenea datorie creează un acut blocaj economic, reduce la zero încrederea în eficienţa şi responsabilitatea instituţiilor publice şi descurajează disciplina la plată", a declarat senatorul Dan Voiculescu. El a arătat că statul român penalizează agenţii economici corecţi, care îşi achită la termen obligaţiile financiare, şi legitimează, prin propriul exemplu, economia subterană. "Prin durată şi volum, arieratele au devenit o formă de sabotaj macroeconomic. Consider că se impune o reacţie civică şi politică solidară pentru a determina Guvernul şi instituţiile publice din subordine să-şi respecte la timp obligaţiile de plată", a spus Dan Voiculescu.

El propune firmelor din România, faţă de care statul a acumulat întârzieri la plată mai mari de 30 de zile, să-i trimtă o prezentare a sumelor pe care le au de primit de la statul român şi durata restanţelor. Informaţiile sunt aşteptate la cabinetul senatorului (tel: 021.460.20.68, fax: 021.460.05.76, e-mail: cabinet@danvoiculescu.ro) până la data de 15 noiembrie 2010.

"În calitate de vicepreşedinte al Senatului, responsabil pentru relaţia cu sindicatele şi patronatele, voi sesiza oficial pe preşedintele României, primul-ministru şi ministrul Finanţelor Publice în legătură cu necesitatea achitării urgente a datoriilor statului către agenţii economici privaţi, solicitându-le un angajament ferm de plată. În ipoteza în care instituţiile publice sesizate nu vor răspunde pozitiv acestor solicitări, vom continua demersurile cu o acţiune comună în justiţie. De bunăvoie sau obligat, statul român trebuie să înceapă să-şi plătească datoriile", a mai spus Voiculescu.

×
Subiecte în articol: economic