x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RCA. Acuzații grave și pentru ASIROM

RCA. Acuzații grave și pentru ASIROM

de Adrian Stoica    |    09 Dec 2016   •   14:25
RCA. Acuzații grave și pentru ASIROM
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

Păgubiţii societăţii Asirom - Vienna Insurance Group întâmpină probleme grave atunci când trebuie să îşi primească despăgubirea, în contextul în care poliţele RCA reprezintă peste 70% din afacerea asigurătorului.

Reprezentanţii  Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) spun că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cunoaşte situaţia, mai ales că recent au efectuat un control la aceasta, dar nu intervine.

Conform unui comunicat ASSAI, compania de asigurări acordă despăgubirile, de regulă, în afara termenului legal şi doar parţial, atât cât consideră Asirom, păgubiţii RCA sunt programaţi la constatarea daunelor, în multe situaţii, în afara termenului legal sau asigurătorul nu răspunde în multe situaţii, în termen legal, la solicitarea de comunicare a valorii maxime de despăgubire solicitate de către păgubit.

De asemenea, ASSAI susţine că valoarea maximă de despăgubire comunicată păgubitului RCA este, de regulă, subevaluată semnificativ, acesta primind o despăgubire mai mică şi cu 30-50% decât cea care i se cuvine.

"Toţi coloşii cu picioare de lut din piaţa RCA au avut aceeaşi soartă în ultimii doi ani. Cu toţii au acumulat o cotă de piaţă ridicată pe segmentul de risc ridicat, cum este produsul RCA, au deţinut un portofoliu format preponderent din acest produs obligatoriu, au vândut un RCA mai ieftin, au întâmpinat grave probleme atunci când a fost vorba de plata daunelor, au avut un număr ridicat de reclamaţii şi care, în final, s-au prăbuşit în braţele Fondului de Garantare a Asiguraţilor", a declarat Cristian Muntean, preşedinte ASSAI.

Asirom, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a ajuns liderul pieței RCA după ce societățile Astra și Carpatica Asig au intrat în faliment, având o cotă de piață de 22,3% la jumătatea acestui an.

×
Subiecte în articol: rca asirom acuzatii