x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asociația Română a Băncilor nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei. "Să meargă la bănci și să găsească soluții individuale"

Asociația Română a Băncilor nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei. "Să meargă la bănci și să găsească soluții individuale"

19 Feb 2015   •   17:45
Asociația Română a Băncilor nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei. "Să meargă la bănci și să găsească soluții individuale"
Sursa foto: Asociația Română a Băncilor nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei. "Să meargă la bănci și să găsească soluții individuale"

Asociația Română a Băncilor/ ARB/ nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei, a declarat joi președintele ARB, Radu Grațian Ghețea, la o conferință la Institutul Bancar Român.  "Încurajăm clienții să meargă la bănci și să încerce să găsească soluții individuale de la caz la caz", a spus Ghețea.

El a precizat că ARB nu se opune adoptării legii falimentului personal, dar se alătură celor care consideră că este necesar un studiu de impact înainte ca măsura să devină operațională. ARB salută inițiativa MFP de a modifica și simplifica Codul Fiscal și susține noul proiect de modificare a ordonanței 46 cu privire la acordarea unor facilități fiscale pentru cei care nu mai pot plăti ratele la credite.

Discuția referitoare la conversia creditelor din valută în moneda națională a reapărut în luna ianuarie a acestui an după ce, în Elveția, Banca Națională (BNS) a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani. În context, francul elvețian s-a apreciat puternic, în data de 15 ianuarie, pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro. La București, leul a pierdut aproape 16% față de franc, până la un minim istoric de 4,3287 lei.

×